Amsterdam, Leiden, Den Haag, Rotterdam

+31 (0) 6 48517933

info@electricity24.nl

10 tips om te zien of uw stroom uitvalt – en hoe het te repareren

windmill, mill, river-5909414.jpg
,

Heb je een stroomstoring? Zekering doorgebrand? Zo ja, geen paniek – er zijn vele manieren om te weten of uw elektrische stroom uitvalt en elke manier heeft zijn eigen reeks oplossingen. In dit artikel bespreken we tien manieren om te weten of uw elektrische stroom uitvalt, en hoe u deze zo nodig kunt verhelpen. Dus of u nu net een paar minuten of al uren zonder stroom zit, bekijk deze tips en u bent zo weer aan de slag!

Ken de indicatoren van een stroomstoring

Wanneer u niet de spanning krijgt die u verwacht van uw stopcontact, kan het zijn dat uw stroom uitvalt. Dit wordt veroorzaakt door een aantal verschillende dingen, maar de meest voorkomende is een doorgebrande zekering. Om te controleren of uw zekering is doorgebrand, hoeft u alleen maar te zoeken naar deze verklikkerlichten: als er veel rook of vlammen uit uw stopcontact komen, of als er overal vonken rondvliegen, is uw zekering waarschijnlijk doorgebrand. Als dit het geval is, moet u uw zekering onmiddellijk vervangen.

Als u niet de stroom krijgt die u nodig hebt van uw stopcontact, kan uw stroom uitvallen. Dit kan worden veroorzaakt door een aantal dingen, zoals een probleem met uw bedrading of een probleem met de elektriciteitsleiding. Om het elektrische systeem van uw huis te testen, hoeft u alleen maar een lamp aan te sluiten en te kijken of hij het doet. Zo niet, dan is de kans groot dat er een probleem is met uw bedrading en dat u die moet laten repareren.

Geen paniek, misschien is het gewoon een kortgesloten huishoudelijk apparaat, je moet gewoon de stekker uit het huishoudelijk apparaat halen, en de zekering weer aanzetten. Hieronder staat een video die laat zien hoe dat moet.

De stap 0 om de stroomstoring te verhelpen : trek de stekker uit het stopcontact en zet de zekering weer aan

Als het niet werkt, en uw zekering blijft doorslaan, volg dan de onderstaande tips, en bel ons voor hulp.

Zeven eenvoudige stappen om de stroomstoring te verhelpen

Time needed: 2 hours and 45 minutes.

Als u te maken krijgt met een stroomstoring, volg dan deze zeven eenvoudige stappen om uw huis zo snel mogelijk weer aan de praat te krijgen.

 1. Step One: Make sure all of your devices are unplugged and that your fuse is replaced if it pops while the power is out.

  If you’re having trouble getting the power to turn on at your home, try one of these tips to diagnose the problem. If you notice sparks or flames coming from your electrical outlet, unplug the outlet and call a professional.

 2. Step Two: Check your home’s electrical wiring for problems before calling a professional.

  If you need help repairing or replacing wiring, be sure to consult a licensed electrician.

 3. Step Three: Safely disconnect your home’s electricity before leaving for the night or for an extended period of time.

  Please turn off all the electricity by turning off all the power switches in your meter cupboard

 4. Step Four: What to do if you see sparks or flames coming from your electrical outlet.

  You should turn off all the electricity, and call for an emergency electrician. If the flames exist after cutting off the electricity, you can use Dry Powder or Carbon Dioxide (‘CO2’) fire extinguishers. And call fire brigade in the Netherlands.

 5. Step Five: Repair or replace your home’s electrical wiring.

  For this step, please call a professional electrician for help.

 6. Step Six: Test your home’s electrical system after the repair.

  We strongly suggest you to choose a stroomstoring-elektricien extra service, even if the electrician has repaired the broken part, and your home electricity network comes back to work again. This may add the cost for the homeowner. And the electrician won’t probably be able to gain a sense of achievement comparing to the repair work. However, you don’t know if other parts are about to stop working some day. So, a test for the whole home electricity network can be necessary to ensure the electrical safety.

 7. Step Seven: Prevent the electrical outage for the future.

  An electrical outage is a hasard and can be an accident, but it has certain reason. For example, the wirings and the appliances are too old, and not updated in time, the home electricity network is not optimized and too much electrical load on only one group, some building regulations are not strictly met, etc. Find out the root causes, improve the electrical safety for the whole house or office, you can prevent the electrical outage for the future.

Uitleg en tips over deze zeven stappen vindt u in de volgende paragrafen.

Een doorgebrande zekering repareren

 • Als uw zekering doorbrandt, volg dan deze stappen om hem te repareren.
 • Als uw zekering niet lijkt door te branden, kunt u hem hier testen.
 • Als uw zekering is doorgebrand en u kunt hem niet repareren, zijn hier enkele alternatieven.
 • Als uw zekering gesprongen is en u kunt hem niet testen, hier is hoe u de fout kunt vinden.
 • Hoe vervang je een gesprongen zekering – met foto’s.

Het elektrische systeem van uw huis controleren

Het elektrische systeem van uw huis regelmatig controleren is een manier om het veilig en gezond te houden. Er zijn verschillende manieren om dit te doen en elke manier biedt zijn eigen voordelen. Door uw systeem regelmatig te controleren, kunt u eventuele problemen opsporen en repareren voordat ze groter worden.

Er zijn een paar verschillende manieren om het elektrische systeem van uw huis te controleren. Een van de gemakkelijkste manieren is het gebruik van een elektriciteitsmeter. Dit is een klein apparaatje dat buiten uw huis zit en meet hoeveel elektriciteit er wordt gebruikt. Door te weten hoeveel elektriciteit er wordt gebruikt, kunt u detecteren wanneer er een stroomstoring is of wanneer uw huis meer verbruikt dan de toegewezen hoeveelheid.

Een andere manier om uw systeem te controleren is het gebruik van een energiemonitor. Deze apparaten meten alles, van het energieverbruik van uw huis tot de temperatuur binnen. Door deze dingen te controleren, kunt u ontdekken wanneer er een probleem is met uw elektrische systeem.

Welke methode u ook gebruikt om uw systeem te controleren, één ding is zeker: door het regelmatig te controleren, kunt u uw huis veilig en gezond houden.

Hoe een probleem met de elektriciteitsleiding op te sporen en te verhelpen bij stroomuitval

Als u merkt dat er vonken of vlammen uit uw stopcontact komen, is het waarschijnlijk tijd om een elektricien te bellen. De beste manier om een probleem met een elektriciteitsleiding op te sporen is door te controleren op de volgende tekenen:

-Vonkelende of flikkerende elektriciteit

-Strepen of duisternis in het gebied van de elektriciteitsleiding

-Een afname van de spanning

-Onverwachte geluiden die uit uw huis komen

Als een van deze tekenen aanwezig is, is het tijd om een elektricien te bellen en te laten kijken. Zij kunnen het probleem identificeren en oplossen, hopelijk zonder verdere schade.

Wat te doen als u vonken of vlammen uit uw stopcontact ziet komen

Als u vonken of vlammen uit uw stopcontact ziet komen, wees dan voorzichtig – dat kan betekenen dat er brand in de buurt is. Haal onmiddellijk de stekker uit het stopcontact en bel een elektricien. Wees altijd voorzichtig als u met elektriciteit werkt – zelfs als het stopcontact is uitgeschakeld. Raak niets aan dat op het stopcontact is aangesloten – ook het snoer zelf niet. Houd brandbare materialen uit de buurt van stopcontacten en apparaten. Als u vragen hebt over het elektrische systeem van uw huis, bel dan een elektricien.

De elektriciteit in uw huis veilig afsluiten

Er zijn een paar manieren om de elektriciteit in uw huis veilig af te sluiten. De eenvoudigste manier is het gebruik van een timer. U kunt ook een schakelkast gebruiken, of uw hoofdstroom uitschakelen voordat u uw individuele circuits uitschakelt.

Zorg ervoor dat u weet hoe u de hoofdstroom uitschakelt voordat u de afzonderlijke stroomkringen uitschakelt. Dit houdt ook in dat u moet weten hoe u uw stroomonderbrekers en schakelaars uitschakelt. Als u niet weet hoe dit moet, bel dan een elektricien.

Houd ook alle losgemaakte draden en kabels bij, voor het geval u ze later weer moet aansluiten. Label ze zodat u weet wat waar hoort. En tot slot, raak nooit draden onder spanning aan terwijl u ze loskoppelt van de stroombron.

Het elektrische systeem van uw huis testen

Het testen van het elektrische systeem van uw huis is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat alles goed werkt. Er zijn een paar verschillende manieren om uw systeem te testen, en elke manier heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Er zijn verschillende soorten tests die u kunt uitvoeren om de functionaliteit van uw systeem te controleren. U kunt controleren op fouten of problemen met uw bedrading, individuele apparaten testen, of zelfs een “walk-through” van alle circuits in uw huis uitvoeren.

Elk type test heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo kan foutcontrole eventuele problemen met uw bedrading opsporen voordat ze grote problemen veroorzaken. Dit type test kan echter ook moeilijk zijn als u niet weet waar u op moet letten. Een “walk-through” is gemakkelijker te doen als je al een idee hebt van wat er mis kan zijn, maar het kan niet alle potentiële problemen identificeren.

Het testen van het elektrische systeem van uw huis is een belangrijke stap in het onderhoud van uw systeem en om u veilig te houden. Zorg ervoor dat u uw systeem regelmatig test om er zeker van te zijn dat alles goed werkt.

De elektrische bedrading van uw huis repareren of vervangen

Als de elektrische bedrading van uw huis oud of in slechte staat is, moet deze mogelijk worden vervangen. Er zijn een aantal manieren om problemen met de elektrische bedrading te diagnosticeren en te repareren, zodat u uw huis zo snel mogelijk weer kunt gebruiken. vervangende elektrische bedrading is verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, zodat u het uiterlijk van uw huis kunt aanpassen. Elektrische bedrading kan ook worden vervangen als deze beschadigd is of niet naar behoren werkt. Als de elektrische bedrading van uw huis in slechte staat is, moet deze mogelijk worden gerepareerd of vervangen.

Manieren om veilig te blijven tijdens een stroomstoring

Wees voorbereid als de stroom uitvalt. Er zijn een paar dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw huis veilig is tijdens een stroomstoring. Volg deze eenvoudige stappen om uw huis weer van stroom te voorzien:

1. Ken de indicatoren dat de stroom uitvalt.

2. Zeven eenvoudige stappen om uw huis weer van stroom te voorzien.

3. Hoe een doorgebrande zekering te repareren.

4. Hoe controleer je het elektrische systeem van je huis.

5. Hoe een probleem met de elektriciteitsleiding op te sporen en te verhelpen.

6. Wat u moet doen als u vonken of vlammen uit uw stopcontact ziet komen.

7. Hoe u in geval van nood de elektriciteit in uw huis veilig kunt afsluiten.

8. Hoe u het elektrische systeem van uw huis test.

9. Hoe de elektrische bedrading van uw huis te repareren of te vervangen.

10. Manieren om veilig te blijven tijdens een stroomstoring.

Als u problemen hebt met uw elektriciteit, zijn er een paar dingen die u kunt doen om het probleem op te lossen en zo snel mogelijk te verhelpen. Als u de indicatoren van een stroomstoring kent en enkele eenvoudige stappen volgt, kunt u snel weer aan de slag. Zorg ervoor dat u veilig bent terwijl u dit doet, en bel altijd een elektricien als u meer ernstige zorgen hebt.

Gerelateerde artikelen:

Stroomstoring Oplossen? (vanaf €130*)

Elektricien nodig ?(vanaf €100*)

*inclusief eerste uur arbeid en 21% btw

 • Altijd een vrijblijvende offerte voor de service
 • Alleen de service uitvoeren met goedkeuring van de klant
 • Geen verborgen kosten

Prijs en Diensten

Beste klant, Hier bij Elektricien bieden wij u een brede selectie aan elektrische diensten aan voor zowel residentiële, commerciële als industriële klanten in Nederland. Onze prijzen zijn als volgt:

Onze elektricienservice starts bij €100. Dit betekent dat, hoewel de installatie van één lichtpunt begint bij €50, onze service begint bij het installeren van twee lichtpunten. Als u maar één lichtpunt heeft om te installeren, zullen we u ook voor €100 in rekening brengen. Als u twee lichtpunten heeft om te installeren, zullen we u alleen voor €100 in rekening brengen.

Het is hetzelfde voor onze stroomstoring oplossen service, we berekenen u €130 voor de eerste uur en kleine reparaties. Als het geen groot probleem is, zal het binnen een uur worden opgelost en zal uw totale kosten €130 zijn. Als het probleem niet snel kan worden opgelost omdat iets stuk is en vervangen moet worden, zullen we u een offerte geven en als u deze offerte bevestigt, maken we zo snel mogelijk een nieuwe afspraak voor u. Pas als u de offerte bevestigt, zal er na €130 nog een verdere kosten in rekening worden gebracht. We begrijpen dat onze klanten zich zorgen maken. En geloof alstublieft dat onze elektriciens elke dag erg druk zijn en zo snel mogelijk alle elektrische problemen willen oplossen met de minste kosten. Daarom willen we ook de communicatie zo duidelijk mogelijk maken en misverstanden vermijden.

U kunt begrijpen dat voor meer werkzaamheden, de totale kosten lager kunnen zijn en de totale service beter kan zijn. Bijvoorbeeld, als onze elektriciens zich bezighouden met het hele elektrische systeem, in plaats van een klein deel ervan, kunt u zich voorstellen dat de elektriciens een meer efficiënte werkwijze kunnen vinden en dat de totale kosten lager zullen zijn. Bijvoorbeeld, voor de installatie van 1 lichtpunt berekenen we vanaf 50 euro, en voor de installatie van 10 lichtpunten berekenen we vanaf 400 euro. En voor de installatie van 30 lichtpunten berekenen we vanaf 1000 euro. Voor grotere projecten, kan er een grotere korting zijn. En zoals u weet, als onze elektriciens een globale visie kunnen krijgen op de renovatiewerkzaamheden, kan het resultaat beter geoptimaliseerd worden.

× Neem direct contact op