Amsterdam, Leiden, Den Haag, Rotterdam

+31 (0) 6 48517933

info@electricity24.nl

Hoe een stroomonderbreker te resetten in minder dan 5 minuten

home, modern, furniture-1680800.jpg

Als uw stroomonderbreker niet werkt, zal deze snelle handleiding u laten zien hoe u hem in slechts enkele minuten kunt resetten!

Hoe een stroomonderbreker te resetten

Als uw stroomonderbreker vastzit of niet werkt, kunt u het probleem in slechts enkele minuten oplossen door deze stappen te volgen. Haal eerst de stekker van de stroomonderbreker uit de muur en verwijder het deksel. Draai vervolgens de vermogenschakelaar om en druk op de bovenkant om de lipjes los te maken. Daarna trekt u de zekering uit de behuizing en stelt u hem zo nodig opnieuw in. Dit proces moet gemakkelijk zijn voor de meeste mensen, en zou moeten werken voor de meeste soorten stroomonderbrekers.

Als uw stroomonderbreker helemaal niet werkt, is de kans groot dat hij al enige tijd vastzit en opnieuw moet worden ingesteld. Er zijn een paar verschillende manieren om dit te doen, maar welke het beste werkt voor u zal afhangen van de situatie. In sommige gevallen moet u een sleutel gebruiken om het lipje los te draaien dat de onderbreker op zijn plaats houdt. In andere gevallen moet u een hendel gebruiken om de breekhamer los te draaien. Ongeacht de methode die u kiest, door het volgen van deze eenvoudige stappen moet u in staat zijn om de meeste voorkomende problemen met uw stroomonderbrekers in een mum van tijd op te lossen!

Het oplossen van problemen met een stroomonderbreker

Als u problemen heeft met uw stroomonderbreker, probeer dan eerst de volgende stappen om het probleem op te lossen:

1. Zorg ervoor dat al uw draden zijn aangesloten en goed verbonden met de stroomonderbreker.

2. Controleer of iets de schakelaar of contactpunten blokkeert.

3. Als het probleem blijft bestaan, moet u misschien de stroomonderbreker vervangen.

4. Wanneer u een stroomonderbreker vervangt, moet u ervoor zorgen dat u het juiste type en de juiste grootte voor uw systeem gebruikt, volgens de instructies van de fabrikant.

5. Als u nog steeds problemen ondervindt, neem dan contact op met een elektricien voor hulp.

Een stroomonderbreker vervangen

Als u problemen ondervindt met uw stroomonderbreker, is het waarschijnlijk tijd om hem te vervangen. Waarschijnlijk ligt het probleem bij de schakelaar of de bedrading. Als u niet zeker weet of u de schakelaar moet vervangen, probeer dan deze eenvoudige test: als de schakelaar afgaat wanneer u een apparaat aansluit, moet u hem waarschijnlijk vervangen. Zo doet u dat:

1. Zoek de breaker box. Deze is meestal te vinden op een muur in de buurt van de stopcontacten die de stroomonderbreker voeden. Als er meer dan één stroomonderbreker in deze kast zit, zoek dan de juiste voor uw situatie.

2. Schakel de stroomtoevoer naar de stroomonderbreker uit door de hoofdschakelaar van het huis uit te schakelen.

3. Open het deksel van de zekeringkast en zoek de zekering die u wilt vervangen.

4. Verwijder de oude zekering door hem uit de behuizing te tillen en leg hem opzij.

5. Installeer de nieuwe vermogenschakelaar door hem in de behuizing te klikken en hem zo te draaien dat de rode “ON”-knop naar boven wijst.

6. Sluit de stroom weer aan op de stroomonderbreker en zet de hoofdschakelaar van het huis aan. Test of de nieuwe zekering goed werkt door het circuit uit te schakelen. Als dat het geval is, sluit u het deksel van de zekeringkast en brengt u alle extra onderdelen terug naar hun opslagplaats.

Een stroomonderbreker testen

Als u problemen hebt met een stroomonderbreker, kan het moeilijk zijn om het probleem vast te stellen. Een manier om te testen of een stroomonderbreker werkt, is hem uit en weer aan te zetten. Als de zekering uitschakelt, is het circuit gesloten. Als de zekering niet doorslaat, kan het circuit open zijn.

Als een stroomonderbreker vastzit, kunt u proberen hem te resetten door aan de hendel te trekken of de schakelaar om te zetten. Als de stroomonderbreker beschadigd is, kunt u proberen hem met een onbeschermde hand aan te raken. Als het circuit overbelast is, kunt u proberen iets anders op hetzelfde stopcontact aan te sluiten terwijl de zekering is ingeschakeld.

Als uw stroomonderbreker niet werkt of vastzit, laat deze eenvoudige handleiding zien hoe u hem in slechts enkele minuten kunt resetten!

Stroomstoring Oplossen? (vanaf €130*)

Elektricien nodig ?(vanaf €100*)

*inclusief eerste uur arbeid en 21% btw

  • Altijd een vrijblijvende offerte voor de service
  • Alleen de service uitvoeren met goedkeuring van de klant
  • Geen verborgen kosten

Prijs en Diensten

Beste klant, Hier bij Elektricien bieden wij u een brede selectie aan elektrische diensten aan voor zowel residentiële, commerciële als industriële klanten in Nederland. Onze prijzen zijn als volgt:

Onze elektricienservice starts bij €100. Dit betekent dat, hoewel de installatie van één lichtpunt begint bij €50, onze service begint bij het installeren van twee lichtpunten. Als u maar één lichtpunt heeft om te installeren, zullen we u ook voor €100 in rekening brengen. Als u twee lichtpunten heeft om te installeren, zullen we u alleen voor €100 in rekening brengen.

Het is hetzelfde voor onze stroomstoring oplossen service, we berekenen u €130 voor de eerste uur en kleine reparaties. Als het geen groot probleem is, zal het binnen een uur worden opgelost en zal uw totale kosten €130 zijn. Als het probleem niet snel kan worden opgelost omdat iets stuk is en vervangen moet worden, zullen we u een offerte geven en als u deze offerte bevestigt, maken we zo snel mogelijk een nieuwe afspraak voor u. Pas als u de offerte bevestigt, zal er na €130 nog een verdere kosten in rekening worden gebracht. We begrijpen dat onze klanten zich zorgen maken. En geloof alstublieft dat onze elektriciens elke dag erg druk zijn en zo snel mogelijk alle elektrische problemen willen oplossen met de minste kosten. Daarom willen we ook de communicatie zo duidelijk mogelijk maken en misverstanden vermijden.

U kunt begrijpen dat voor meer werkzaamheden, de totale kosten lager kunnen zijn en de totale service beter kan zijn. Bijvoorbeeld, als onze elektriciens zich bezighouden met het hele elektrische systeem, in plaats van een klein deel ervan, kunt u zich voorstellen dat de elektriciens een meer efficiënte werkwijze kunnen vinden en dat de totale kosten lager zullen zijn. Bijvoorbeeld, voor de installatie van 1 lichtpunt berekenen we vanaf 50 euro, en voor de installatie van 10 lichtpunten berekenen we vanaf 400 euro. En voor de installatie van 30 lichtpunten berekenen we vanaf 1000 euro. Voor grotere projecten, kan er een grotere korting zijn. En zoals u weet, als onze elektriciens een globale visie kunnen krijgen op de renovatiewerkzaamheden, kan het resultaat beter geoptimaliseerd worden.

× Neem direct contact op