Amsterdam, Leiden, Den Haag, Rotterdam

+31 (0) 6 48517933

info@electricity24.nl

meterkast monteren

home, modern, furniture-1680800.jpg

Hoe kies je de juiste meterkast voor je woning?

Het kiezen van de juiste meterkast voor je woning is een belangrijke stap in het verbeteren van de veiligheid en het verhogen van de energie-efficiëntie. Er zijn verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van de juiste meterkast.

Ten eerste is het belangrijk om te weten hoeveel stroom je woning nodig heeft. Dit kan worden bepaald door de stroomverbruiksgegevens van je woning te bekijken. Als je weet hoeveel stroom je woning nodig heeft, kun je de juiste meterkast kiezen die aan je behoeften voldoet.

Ten tweede is het belangrijk om te weten hoeveel ruimte je hebt in je meterkast. Er zijn verschillende maten meterkasten beschikbaar, dus je moet er zeker van zijn dat je de juiste maat kiest die past bij de ruimte die je hebt.

Ten derde is het belangrijk om te weten welke extra functies je meterkast nodig heeft. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals overspanningsbeveiliging, stroomonderbrekers en andere functies die je woning veiliger en energie-efficiënter maken.

Tot slot is het belangrijk om te weten of je meterkast voldoet aan de lokale wet- en regelgeving. Controleer of de meterkast die je kiest voldoet aan de lokale voorschriften en normen.

Door deze factoren in overweging te nemen, kun je de juiste meterkast kiezen die aan je behoeften voldoet en je woning veiliger en energie-efficiënter maakt.

Wat zijn de stappen om een meterkast te monteren?

 1. Zorg ervoor dat de meterkast op de juiste plaats wordt geïnstalleerd. Zorg ervoor dat de meterkast op een droge, stabiele en vlakke ondergrond wordt geplaatst.

 2. Controleer of de meterkast voldoet aan de lokale wet- en regelgeving.

 3. Zorg ervoor dat de meterkast wordt geïsoleerd.

 4. Installeer de meterkast. Zorg ervoor dat de meterkast stevig en veilig is bevestigd.

 5. Controleer of de meterkast goed is geïnstalleerd.

 6. Controleer of de meterkast voldoet aan de veiligheidsvoorschriften.

 7. Controleer of de meterkast goed is aangesloten op de elektrische leidingen.

 8. Controleer of de meterkast goed is aangesloten op de gasleidingen.

 9. Controleer of de meterkast goed is aangesloten op de waterleidingen.

 10. Controleer of de meterkast goed is aangesloten op de telefoon- en internetleidingen.

 11. Controleer of de meterkast goed is aangesloten op de kabel-tv-leidingen.

 12. Controleer of de meterkast goed is aangesloten op de rookmelders.

 13. Controleer of de meterkast goed is aangesloten op de alarmsystemen.

 14. Controleer of de meterkast goed is aangesloten op de verlichting.

 15. Controleer of de meterkast goed is aangesloten op de ventilatoren.

 16. Controleer of de meterkast goed is aangesloten op de verwarming.

 17. Controleer of de meterkast goed is aangesloten op de airconditioning.

 18. Controleer of de meterkast goed is aangesloten op de andere elektrische apparaten.

Wat zijn de veiligheidsvoorschriften bij het monteren van een meterkast?

Bij het monteren van een meterkast is het van groot belang dat er rekening wordt gehouden met de veiligheid. Om ervoor te zorgen dat er geen ongelukken gebeuren, is het belangrijk om de volgende veiligheidsvoorschriften in acht te nemen:

 • Zorg ervoor dat de meterkast op een stabiele en vlakke ondergrond wordt geplaatst.
 • Zorg ervoor dat de meterkast op een droge plek wordt geïnstalleerd. •
 • Zorg ervoor dat de meterkast op een plek wordt geïnstalleerd waar er geen direct contact is met water.
 • Zorg ervoor dat de meterkast op een plek wordt geïnstalleerd waar er geen direct contact is met warmtebronnen.
 • Zorg ervoor dat de meterkast op een plek wordt geïnstalleerd waar er geen direct contact is met elektrische apparaten.
 • Zorg ervoor dat de meterkast op een plek wordt geïnstalleerd waar er geen direct contact is met open vuur.
 • Zorg ervoor dat de meterkast op een plek wordt geïnstalleerd waar er geen direct contact is met andere stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid, het milieu, corrosief, brandbaar, explosief of giftig kunnen zijn.

Hoe kun je een meterkast op een veilige manier aansluiten?

Om een meterkast op een veilige manier aan te sluiten, is het belangrijk om de juiste stappen te volgen. Ten eerste is het belangrijk om de juiste materialen te gebruiken. Gebruik alleen materialen die geschikt zijn voor het type meterkast dat u heeft. Daarnaast is het belangrijk om de juiste stroomkringen te maken. Zorg ervoor dat de stroomkringen correct zijn aangesloten en dat er geen kortsluiting ontstaat. Als laatste is het belangrijk om de meterkast goed te beveiligen. Gebruik een stroomonderbreker om de stroomkringen te beschermen tegen overbelasting. Als u deze stappen volgt, kunt u de meterkast op een veilige manier aansluiten.

Wat zijn de voordelen van het monteren van een meterkast?

Het monteren van een meterkast biedt tal van voordelen. Ten eerste biedt het een veilige en betrouwbare manier om elektriciteit te leveren aan een woning of bedrijf. De meterkast bevat alle benodigde schakelaars, zekeringen en meters die nodig zijn om de stroomvoorziening te regelen. Daarnaast biedt het een betrouwbare manier om stroomstoringen te detecteren en te voorkomen. Bovendien biedt het een betrouwbare manier om de stroomverbruik te meten, waardoor het mogelijk is om energiebesparende maatregelen te nemen. Ten slotte biedt het een betrouwbare manier om de stroomvoorziening te beheren, waardoor het mogelijk is om de stroomkosten te verlagen. Kortom, het monteren van een meterkast biedt een betrouwbare en veilige manier om elektriciteit te leveren aan een woning of bedrijf.

Stroomstoring Oplossen? (vanaf €130*)

Elektricien nodig ?(vanaf €100*)

*inclusief eerste uur arbeid en 21% btw

 • Altijd een vrijblijvende offerte voor de service
 • Alleen de service uitvoeren met goedkeuring van de klant
 • Geen verborgen kosten

Prijs en Diensten

Beste klant, Hier bij Elektricien bieden wij u een brede selectie aan elektrische diensten aan voor zowel residentiële, commerciële als industriële klanten in Nederland. Onze prijzen zijn als volgt:

Onze elektricienservice starts bij €100. Dit betekent dat, hoewel de installatie van één lichtpunt begint bij €50, onze service begint bij het installeren van twee lichtpunten. Als u maar één lichtpunt heeft om te installeren, zullen we u ook voor €100 in rekening brengen. Als u twee lichtpunten heeft om te installeren, zullen we u alleen voor €100 in rekening brengen.

Het is hetzelfde voor onze stroomstoring oplossen service, we berekenen u €130 voor de eerste uur en kleine reparaties. Als het geen groot probleem is, zal het binnen een uur worden opgelost en zal uw totale kosten €130 zijn. Als het probleem niet snel kan worden opgelost omdat iets stuk is en vervangen moet worden, zullen we u een offerte geven en als u deze offerte bevestigt, maken we zo snel mogelijk een nieuwe afspraak voor u. Pas als u de offerte bevestigt, zal er na €130 nog een verdere kosten in rekening worden gebracht. We begrijpen dat onze klanten zich zorgen maken. En geloof alstublieft dat onze elektriciens elke dag erg druk zijn en zo snel mogelijk alle elektrische problemen willen oplossen met de minste kosten. Daarom willen we ook de communicatie zo duidelijk mogelijk maken en misverstanden vermijden.

U kunt begrijpen dat voor meer werkzaamheden, de totale kosten lager kunnen zijn en de totale service beter kan zijn. Bijvoorbeeld, als onze elektriciens zich bezighouden met het hele elektrische systeem, in plaats van een klein deel ervan, kunt u zich voorstellen dat de elektriciens een meer efficiënte werkwijze kunnen vinden en dat de totale kosten lager zullen zijn. Bijvoorbeeld, voor de installatie van 1 lichtpunt berekenen we vanaf 50 euro, en voor de installatie van 10 lichtpunten berekenen we vanaf 400 euro. En voor de installatie van 30 lichtpunten berekenen we vanaf 1000 euro. Voor grotere projecten, kan er een grotere korting zijn. En zoals u weet, als onze elektriciens een globale visie kunnen krijgen op de renovatiewerkzaamheden, kan het resultaat beter geoptimaliseerd worden.

× Neem direct contact op