Amsterdam, Leiden, Den Haag, Rotterdam

+31 (0) 6 48517933

info@electricity24.nl

5 unieke ideeën om uw lichttuin in de zomer aantrekkelijker te maken

landscape, flow, nature-3565856.jpg

Wilt u uw lichte tuin in de zomer opfrissen? Of u nu gewoon een nieuwe bloem wilt toevoegen of een paar planten die goed gedijen in een zonnige ruimte, deze vijf unieke ideeën kunnen u helpen. Van het toevoegen van kleurrijke vetplanten tot het gebruik van natuurlijke lampen om een stralende tuin te creëren, met deze tips ziet uw tuin er op zijn best uit.

Verlichtingsideeën voor uw lichttuin

Houd bij het kiezen van de juiste verlichtingvoor uw lichttuin rekening met het soort planten dat u hebt en de sfeer die u wilt creëren.

Als u bijvoorbeeld planten hebt die sterk licht nodig hebben, overweeg dan de installatie van TL-armaturen of lantaarns. Wilt u een elegantere uitstraling, kies dan voor witte armaturen. Wilt u een meer ingetogen sfeer, kies dan voor paraplu’s met verstelbare koorden om verschillende lichtniveaus te creëren.

U kunt ook hangplanten gebruiken voor een dramatisch effect. Kies planten met donkergroene bladeren of bladeren die goed uitkomen tegen de heldere achtergrond van de lampen.

Tot slot zijn feeënlampen een geweldige manier om ‘s avonds een vleugje magie toe te voegen. Installeer ze in groepjes of bind ze rond takken om een zachte en sierlijke gloed te creëren.

Planten voor uw lichttuin

Er zijn veel planten die goed kunnen gedijen in een lichttuin. Niet alle planten die goed zijn voor een tuin met volle zon zullen het ook goed doen in een lichte tuin, omdat sommige planten meer schaduw nodig hebben. Als u niet zeker weet welke planten u moet kiezen, raadpleeg dan een tuinexpert of zoek online naar specifieke plantenlijsten voor uw klimaat.

Bedenk bij het kiezen van planten voor uw lichte tuin wat u wilt dat de plant doet. Sommige planten zorgen voor privacy, andere trekken bestuivers aan en weer andere voegen kleur en textuur toe aan je tuin. U kunt ook planten overwegen die droogtetolerant of gemakkelijk te verzorgen zijn.

Een van de beste manieren om kleur en textuur toe te voegen aan uw lichte tuin is met vetplanten. Vetplanten zijn onderhoudsarme planten in verschillende vormen en maten, waardoor ze een perfecte keuze zijn voor een lichte tuin. Zorg ervoor dat je verschillende soorten vetplanten onderzoekt voordat je er een kiest – er zijn veel mooie opties om uit te kiezen.

Als je een zonnige plek in je tuin hebt die je niet wilt gebruiken om te tuinieren, overweeg dan om daar een boom te planten. Een boom kan niet alleen schaduw geven aan uw tuin, maar ook voordelen bieden zoals zuurstofproductie en waterretentie. Let bij het kiezen van een boom op de grootte en de standplaats – een kleine boom aan de voorkant van uw huis is minder goed dan een grote boom aan de achterkant.

Kortom, of u nu op zoek bent naar kleur, textuur, privacy of al het bovenstaande, planten voor uw lichte tuin zijn een geweldige manier om interesse en opwinding toe te voegen aan uw tuinervaring deze zomer.

Ideeën voor verlichte achtergronden voor uw tuin

U kunt uw lichttuin op verschillende manieren een elegant tintje geven met een verlichte achtergrond. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een verlichte achtergrond die aan de zijkant van uw tuin wordt bevestigd of aan de bomen wordt opgehangen. U kunt er ook voor kiezen een verlichte achtergrond te maken die draagbaar is en naar behoefte kan worden verplaatst. U kunt zelfs een verlichte achtergrond maken die interactief is en waarop bezoekers berichten of houdingen kunnen schrijven.

Een andere manier om warmte en leven toe te voegen aan uw lichttuin met een verlichte achtergrond is door planten te kiezen die geschikt zijn voor de zomer. U kunt bijvoorbeeld een vetplantentuin in uw lichttuin aanleggen en mooie vetplanten gebruiken om een opvallende achtergrond te creëren. U kunt ook felgekleurde struiken en bomen aan uw lichttuin toevoegen voor de perfecte achtergrond voor zomerse fotomomenten.

Het creëren van een gedenkwaardige sfeer voor uw lichttuin met een verlichte achtergrond is eenvoudig als u weet wat u zoekt. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een verlichte achtergrond met sterrenpatroon die de details van uw planten benadrukt. U kunt ook kiezen voor een verlichte achtergrond met rustgevende texturen, zoals katoen of zijde. Of, als u een buitenvuurplaats of grillplaats hebt , kunt u een buitenlichtshow creëren met helder verlichte vlammen en schaduwen.

Last but certainly not least: laat uw planten in al hun glorie zien met een verlichte achtergrond. U kunt bijvoorbeeld een enkele spot direct boven een bloembed plaatsen of verschillende kleinere lampen installeren rond de omtrek van uw planten. U kunt ook LED-lampen gebruiken om verschillende delen van uw planten te verlichten – dit is perfect om levendige kleuren en patronen in uw tuin te creëren. Als uw tuin of terras groot genoeg is, kunt u zelfs een hele lichtshow creëren door meerdere lampen rond uw terras of gazon te plaatsen.

Dus of u nu op zoek bent naar een elegant tintje, warmte tijdens de zomermaanden, een gedenkwaardige sfeer of prachtige plantenshows – met een verlichte achtergrond kunt u precies dat bereiken!

Ideeën voor containers voor uw lichttuin

Wanneer u overweegt waar u uw lichttuin in de zomer wilt plaatsen, kan het verleidelijk zijn om elke beschikbare centimeter grond te vullen met kleurrijke planten. Dit kan echter snel overweldigend worden en minder bevorderlijk voor het genieten van uw tuin. Een oplossing is om containers te gebruiken als onderdeel van uw lichte tuin. Er zijn veel verschillende soorten bakken die gebruikt kunnen worden, dus zoek iets waar u van houdt en dat mooi staat in uw tuin. Hier volgen vier ideeën voor het gebruik van verlichte containers in uw lichttuin:

1. Schik grote potten met bloeiende planten bij een zonnig raam of deur.

2. Plaats felgekleurde vetplanten in kleine terra cotta potten.

3. Vul hypertrofe (hoge) plantenbakken met klimplanten en felgekleurde bloemen.

4. Creëer een watertuin met verlichte fonteinen, vijvers en borrelende Koi-vissen.

ideeën om uw lichttuin weerbestendig te maken

Bescherm uw lichttuin tegen de elementen door een goede aanleg en installatie. Houd uw licht tuin het hele seizoen mooi met innovatieve weerbestendige technieken. Creëer een buitenoase met prachtige verlichting en landschapsarchitectuur. Installeer verlichting van hoge kwaliteit om uw lichttuin het hele seizoen te laten schitteren. Maximaliseer de schoonheid van uw lichttuin met creatieve weerbestendige ideeën.

Lichttuinen zijn een prachtige aanwinst voor elke achtertuin, en met een beetje creativiteit en moeite kunt u uw tuin er ‘s zomers nog mooier uit laten zien. Probeer een of meer van deze ideeën uit om uw lichttuin nog mooier te maken!

Stroomstoring Oplossen? (vanaf €130*)

Elektricien nodig ?(vanaf €100*)

*inclusief eerste uur arbeid en 21% btw

  • Altijd een vrijblijvende offerte voor de service
  • Alleen de service uitvoeren met goedkeuring van de klant
  • Geen verborgen kosten

Prijs en Diensten

Beste klant, Hier bij Elektricien bieden wij u een brede selectie aan elektrische diensten aan voor zowel residentiële, commerciële als industriële klanten in Nederland. Onze prijzen zijn als volgt:

Onze elektricienservice starts bij €100. Dit betekent dat, hoewel de installatie van één lichtpunt begint bij €50, onze service begint bij het installeren van twee lichtpunten. Als u maar één lichtpunt heeft om te installeren, zullen we u ook voor €100 in rekening brengen. Als u twee lichtpunten heeft om te installeren, zullen we u alleen voor €100 in rekening brengen.

Het is hetzelfde voor onze stroomstoring oplossen service, we berekenen u €130 voor de eerste uur en kleine reparaties. Als het geen groot probleem is, zal het binnen een uur worden opgelost en zal uw totale kosten €130 zijn. Als het probleem niet snel kan worden opgelost omdat iets stuk is en vervangen moet worden, zullen we u een offerte geven en als u deze offerte bevestigt, maken we zo snel mogelijk een nieuwe afspraak voor u. Pas als u de offerte bevestigt, zal er na €130 nog een verdere kosten in rekening worden gebracht. We begrijpen dat onze klanten zich zorgen maken. En geloof alstublieft dat onze elektriciens elke dag erg druk zijn en zo snel mogelijk alle elektrische problemen willen oplossen met de minste kosten. Daarom willen we ook de communicatie zo duidelijk mogelijk maken en misverstanden vermijden.

U kunt begrijpen dat voor meer werkzaamheden, de totale kosten lager kunnen zijn en de totale service beter kan zijn. Bijvoorbeeld, als onze elektriciens zich bezighouden met het hele elektrische systeem, in plaats van een klein deel ervan, kunt u zich voorstellen dat de elektriciens een meer efficiënte werkwijze kunnen vinden en dat de totale kosten lager zullen zijn. Bijvoorbeeld, voor de installatie van 1 lichtpunt berekenen we vanaf 50 euro, en voor de installatie van 10 lichtpunten berekenen we vanaf 400 euro. En voor de installatie van 30 lichtpunten berekenen we vanaf 1000 euro. Voor grotere projecten, kan er een grotere korting zijn. En zoals u weet, als onze elektriciens een globale visie kunnen krijgen op de renovatiewerkzaamheden, kan het resultaat beter geoptimaliseerd worden.

× Neem direct contact op