Amsterdam, Leiden, Den Haag, Rotterdam

+31 (0) 6 48517933

info@electricity24.nl

De wetenschap achter waarom uw gloeilamp blijft branden

home, modern, furniture-1680800.jpg

Bent u het beu dat uw oude gloeilamp voortdurend uitgaat? Zo ja, dan bent u niet de enige. Volgens een recente studie gaat de gemiddelde gloeilamp slechts 6.000 uur mee. Maar sommige lampen kunnen tot 12.000 uur meegaan. En terwijl gewone gloeilampen steeds schaarser worden, gaan LED-lampen tot wel 50.000 uur mee! Dus waarom worden ze steeds populairder?

Wat is de gemiddelde levensduur van een gloeilamp?

Een typische gloeilamp gaat meestal zesduizend uur mee. Dit betekent dat een gloeilamp gemiddeld ongeveer drie jaar meegaat. Er zijn echter lampen die tot twaalfduizend uur meegaan. LED-lampen gaan tot vijftigduizend uur mee en zijn vaak energiezuiniger. Over het algemeen gaat een gloeilamp dus ongeveer even lang mee, ongeacht het type gloeilamp.

Wat is het verschil tussen een gloeilamp en een LED-lamp?

Er zijn een paar belangrijke verschillen tussen een gloeilamp en een LED-lamp. Ten eerste gebruikt een LED-lamp elektriciteit om licht te produceren, terwijl een gloeilamp gas of olie gebruikt. Een ander belangrijk verschil is dat een LED-lamp langer meegaat dan een traditionele gloeilamp. Sommige LED lampen kunnen wel 50.000 uur meegaan. Dit maakt ze een meer energie-efficiënte optie. Bovendien stralen LED’s een helderder licht uit dan traditionele gloeilampen, waardoor ze de voorkeur genieten op plaatsen waar kwaliteitsverlichting belangrijk is (zoals een kantoor aan huis of een slaapkamer).

Wat zijn de voordelen van LED lampen?

Omdat LED-lampen minder warmte afgeven dan traditionele gloeilampen, zijn ze beter voor het milieu. LED lampen gaan ook veel langer mee dan traditionele gloeilampen, waardoor u op de lange termijn geld bespaart. Ten slotte zijn LED-lampen energiezuiniger, wat betekent dat u minder stroom verbruikt om dezelfde hoeveelheid licht te produceren als met een traditionele gloeilamp.

Wat is de wetenschap achter waarom LED lampen langer meegaan?

Er is nog veel onbekend over de wetenschap waarom LED lampen langer meegaan dan traditionele gloeilampen. Eén theorie suggereert echter dat LED lampen minder energie verbruiken dan traditionele gloeilampen. Dit betekent dat ze efficiënter zijn en minder hulpbronnen gebruiken. Bovendien zouden LED-lampen tot 50.000 uur meegaan, wat een aanzienlijke toename is ten opzichte van traditionele gloeilampen.

Volgens het artikel is de gemiddelde levensduur van een gloeilamp 6.000 uur. LED-lampen gaan tot 50.000 uur mee, wat energiezuiniger zou zijn. De voordelen van LED-lampen zijn onder meer dat ze langer meegaan en energiezuiniger zijn. Deze voordelen maken LED lampen een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar lampen die langer meegaan.

Stroomstoring Oplossen? (vanaf €130*)

Elektricien nodig ?(vanaf €100*)

*inclusief eerste uur arbeid en 21% btw

  • Altijd een vrijblijvende offerte voor de service
  • Alleen de service uitvoeren met goedkeuring van de klant
  • Geen verborgen kosten

Prijs en Diensten

Beste klant, Hier bij Elektricien bieden wij u een brede selectie aan elektrische diensten aan voor zowel residentiële, commerciële als industriële klanten in Nederland. Onze prijzen zijn als volgt:

Onze elektricienservice starts bij €100. Dit betekent dat, hoewel de installatie van één lichtpunt begint bij €50, onze service begint bij het installeren van twee lichtpunten. Als u maar één lichtpunt heeft om te installeren, zullen we u ook voor €100 in rekening brengen. Als u twee lichtpunten heeft om te installeren, zullen we u alleen voor €100 in rekening brengen.

Het is hetzelfde voor onze stroomstoring oplossen service, we berekenen u €130 voor de eerste uur en kleine reparaties. Als het geen groot probleem is, zal het binnen een uur worden opgelost en zal uw totale kosten €130 zijn. Als het probleem niet snel kan worden opgelost omdat iets stuk is en vervangen moet worden, zullen we u een offerte geven en als u deze offerte bevestigt, maken we zo snel mogelijk een nieuwe afspraak voor u. Pas als u de offerte bevestigt, zal er na €130 nog een verdere kosten in rekening worden gebracht. We begrijpen dat onze klanten zich zorgen maken. En geloof alstublieft dat onze elektriciens elke dag erg druk zijn en zo snel mogelijk alle elektrische problemen willen oplossen met de minste kosten. Daarom willen we ook de communicatie zo duidelijk mogelijk maken en misverstanden vermijden.

U kunt begrijpen dat voor meer werkzaamheden, de totale kosten lager kunnen zijn en de totale service beter kan zijn. Bijvoorbeeld, als onze elektriciens zich bezighouden met het hele elektrische systeem, in plaats van een klein deel ervan, kunt u zich voorstellen dat de elektriciens een meer efficiënte werkwijze kunnen vinden en dat de totale kosten lager zullen zijn. Bijvoorbeeld, voor de installatie van 1 lichtpunt berekenen we vanaf 50 euro, en voor de installatie van 10 lichtpunten berekenen we vanaf 400 euro. En voor de installatie van 30 lichtpunten berekenen we vanaf 1000 euro. Voor grotere projecten, kan er een grotere korting zijn. En zoals u weet, als onze elektriciens een globale visie kunnen krijgen op de renovatiewerkzaamheden, kan het resultaat beter geoptimaliseerd worden.

× Neem direct contact op