Amsterdam, Leiden, Den Haag, Rotterdam

+31 (0) 6 48517933

info@electricity24.nl

Een verlichtingsschakelaar aansluiten op stopcontacten

cottages, row, colorful-2729136.jpg

Een lichtschakelaar wordt gebruikt om licht aan en uit te doen, maar hoe bedraad je een lichtschakelaar? Door de instructies in dit artikel te volgen, kunt u uw schakelaar gemakkelijk aansluiten op het stopcontact, zodat u uw verlichting gemakkelijk kunt in- en uitschakelen.

Het juiste materiaal voorbereiden

Om de schakelaar op het stopcontact aan te sluiten, gebruikt u eerst een geschikt snoer. Er zijn verschillende snoeren verkrijgbaar, elk met een eigen aansluiting. De meest gebruikelijke aansluiting is een “P”-vormige stekker aan het ene uiteinde en een “C”-vormige contactdoos aan het andere. Om de schakelaar op het stopcontact aan te sluiten, moet u vervolgens de juiste connector gebruiken. Er zijn verschillende stekkers, maar de meest gebruikelijke is een “stekker in een” stopcontact.

Om er zeker van te zijn dat de schakelaar in de juiste positie op het snoer zit voordat u hem op het stopcontact aansluit, is het belangrijk om te letten op de twee merktekens aan weerszijden van de connector. De merktekens geven de positie van de oren op de connector aan. Als u de schakelaar in een andere positie aansluit, werkt hij mogelijk niet correct.

Zodra u de schakelaar op het stopcontact hebt aangesloten, test u hem door de lichten aan te doen. Als alles in orde lijkt, sluit u het netsnoer aan op een geschikt stopcontact en doet u de verlichting aan.

Bedrading van de lichtschakelaar

Bij het bedraden van een nieuwe lichtschakelaar is het belangrijk dat de zwarte draad is aangesloten op de zwarte draad en de blauwe draad op de blauwe draad. Zodra u deze verbindingen hebt gemaakt, steekt u elk uiteinde van het snoer in het stopcontact van de lichtschakelaar en bevestigt u draadconnectors aan beide uiteinden van elke draad. Controleer vervolgens de continuïteit van de elektriciteit met professioneel meetgereedschap.

Als er continuïteitsfouten zijn, controleer dan elke draad op breuken of isolatieschade voordat u verder gaat.

De draden aansluiten

Om een verlichtingsschakelaar aan te sluiten op stopcontacten, dient u eerst de blauwe draad van de schakelaar aan te sluiten op de blauwe draad van het stopcontact (dat mogen slechts twee draden zijn). Sluit vervolgens de zwarte draad van de schakelaar aan op de zwarte draad van het stopcontact (denk eraan dat slechts één zwarte draad kan worden aangesloten op een andere zwarte draad!). Sluit de aardedraad (in sommige gevallen is er geen aardedraad) van de schakelaar aan op de aardedraad van het stopcontact.

Dit geldt ook voor het plug-in type LED licht. Als u een insteektype LED-lamp heeft, sluit u de blauwe en zwarte draad op elkaar aan. Als u geen plug-in type LED lamp heeft, sluit u één uiteinde van het snoer aan op de lamp en het andere uiteinde van het snoer op een stopcontact. Opmerking: Zorg ervoor dat u de juiste draden aansluit, anders loopt u het risico uw apparaat en elektriciteitsnet te verbranden!

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kunt u gemakkelijk een verlichtingsschakelaar aansluiten op stopcontacten om verlichting in en uit te schakelen. Dit zal u helpen om energie te besparen en uw huis veilig en georganiseerd te houden. Weet u nog steeds niet zeker hoe u de aansluiting moet maken? Neem contact op met een van onze professionele installateurs, wij helpen u om licht in uw huis te brengen!

Referentie:

[1]https://electricity24.nl

Gerelateerde berichten:

Stroomstoring Oplossen? (vanaf €130*)

Elektricien nodig ?(vanaf €100*)

*inclusief eerste uur arbeid en 21% btw

  • Altijd een vrijblijvende offerte voor de service
  • Alleen de service uitvoeren met goedkeuring van de klant
  • Geen verborgen kosten

Prijs en Diensten

Beste klant, Hier bij Elektricien bieden wij u een brede selectie aan elektrische diensten aan voor zowel residentiële, commerciële als industriële klanten in Nederland. Onze prijzen zijn als volgt:

Onze elektricienservice starts bij €100. Dit betekent dat, hoewel de installatie van één lichtpunt begint bij €50, onze service begint bij het installeren van twee lichtpunten. Als u maar één lichtpunt heeft om te installeren, zullen we u ook voor €100 in rekening brengen. Als u twee lichtpunten heeft om te installeren, zullen we u alleen voor €100 in rekening brengen.

Het is hetzelfde voor onze stroomstoring oplossen service, we berekenen u €130 voor de eerste uur en kleine reparaties. Als het geen groot probleem is, zal het binnen een uur worden opgelost en zal uw totale kosten €130 zijn. Als het probleem niet snel kan worden opgelost omdat iets stuk is en vervangen moet worden, zullen we u een offerte geven en als u deze offerte bevestigt, maken we zo snel mogelijk een nieuwe afspraak voor u. Pas als u de offerte bevestigt, zal er na €130 nog een verdere kosten in rekening worden gebracht. We begrijpen dat onze klanten zich zorgen maken. En geloof alstublieft dat onze elektriciens elke dag erg druk zijn en zo snel mogelijk alle elektrische problemen willen oplossen met de minste kosten. Daarom willen we ook de communicatie zo duidelijk mogelijk maken en misverstanden vermijden.

U kunt begrijpen dat voor meer werkzaamheden, de totale kosten lager kunnen zijn en de totale service beter kan zijn. Bijvoorbeeld, als onze elektriciens zich bezighouden met het hele elektrische systeem, in plaats van een klein deel ervan, kunt u zich voorstellen dat de elektriciens een meer efficiënte werkwijze kunnen vinden en dat de totale kosten lager zullen zijn. Bijvoorbeeld, voor de installatie van 1 lichtpunt berekenen we vanaf 50 euro, en voor de installatie van 10 lichtpunten berekenen we vanaf 400 euro. En voor de installatie van 30 lichtpunten berekenen we vanaf 1000 euro. Voor grotere projecten, kan er een grotere korting zijn. En zoals u weet, als onze elektriciens een globale visie kunnen krijgen op de renovatiewerkzaamheden, kan het resultaat beter geoptimaliseerd worden.

× Neem direct contact op