Amsterdam, Leiden, Den Haag, Rotterdam

+31 (0) 6 48517933

info@electricity24.nl

Is de bedrading van uw kroonluchter defect?

cottages, row, colorful-2729136.jpg

Heeft u moeite om uw kroonluchter te laten branden? Dan kan er iets mis zijn met de bedrading. Raadpleeg een erkende elektricien als u niet zeker weet hoe u het probleem kunt oplossen.

Hoe te testen of de bedrading van een kroonluchter defect is

Als u niet zeker weet of uw kroonluchter werkt, kunt u testen of er een probleem is met de bedrading. Daarvoor moet u de kroonluchter loskoppelen en weer aansluiten. Gaat het licht aan, dan is de bedrading waarschijnlijk in orde. Gaat het licht niet aan, dan kan er een probleem zijn met de bedrading.

Een bedradingsfout in een kroonluchter repareren

Als uw kroonluchter niet goed werkt, is de kans groot dat de bedrading beschadigd is. Soms kan een eenvoudige reparatie uw kroonluchter in zijn oude glorie herstellen. Als u vreemde geluiden of geuren uit uw kroonluchter opmerkt, is het misschien tijd om hem te laten repareren. Het vervangen van een lamp kan veel voorkomende bedradingsproblemen oplossen, maar dat is niet altijd het geval. Als u niet zeker weet hoe u de elektrische bedrading in een kroonluchter moet testen, maak u dan geen zorgen – een gecertificeerde elektricien kan u helpen.

Als het om bedrading gaat, is niets belangrijker dan de bescherming van uw huis en gezin. Een defecte bedrading kan leiden tot gevaarlijke elektrocutie of zelfs brand. Raadpleeg altijd een erkende elektricien als u vragen of zorgen hebt over de bedrading van uw kroonluchter.

Wat te doen als een kroonluchter te wiebelig is

Als uw kroonluchter wiebelt, zijn er een paar dingen die u kunt doen om het probleem te verhelpen. Het eerste wat u moet controleren is de bedrading. Als de bedrading beschadigd is, moet deze worden vervangen. Als de bedrading niet beschadigd is, kunt u proberen de pendel van de kroonluchter bij te stellen. Als dat niet werkt, moet u misschien de lampen of de bedrading zelf vervangen. Houd in gedachten dat al deze opties professionele hulp vereisen, dus als u niet zeker weet wat u moet doen, raadpleeg dan een gecertificeerde elektricien.

Een kroonluchterlamp vervangen

Het vervangen van een kroonluchter lamp kan een ontmoedigende taak zijn, maar het hoeft niet moeilijk te zijn. In feite zijn er verschillende manieren om het te doen zonder de armatuur te demonteren. Hier zijn een paar tips om u op weg te helpen:

1. Als de lamp is doorgebrand, begin dan met het testen van de fitting met een niet-filament gloeilamp om te zien of de stroom het licht bereikt. Zo niet, dan kan er een draadbreuk in de fitting zitten. Zo ja, vervang dan de fitting.

2. Als het licht niet aangaat wanneer u de kroonluchterlamp verwisselt, controleer dan of de condensator voldoende lading heeft. Dit is een kleine metalen doos die elektriciteit opslaat en helpt om het licht te starten wanneer u de schakelaar aanzet. Als hij niet genoeg lading heeft, vervang dan de condensator.

Als geen van deze trucs werkt, is het tijd om een erkende elektricien naar uw armatuur te laten kijken. Zij kunnen het probleem identificeren en een oplossing aanbevelen.

Hoe de elektrische bedrading in een kroonluchter te testen

Om de bedrading in een kroonluchter te testen, moet u de stekker eruit halen en weer erin steken.

Als de kroonluchter niet werkt, kan een mogelijk probleem een defecte draad zijn. Om de bedrading te testen, kunt u de kroonluchter uit het stopcontact halen en weer aansluiten. Als het licht aangaat, is er waarschijnlijk een draad die verbonden is met de lichtschakelaar kapot. Gaat het licht niet aan, dan kan er een probleem zijn met de printplaat of met de draad zelf. Om de printplaat te testen, moet u de kroonluchter uit elkaar halen. Als de draad slecht is, kunt u deze vervangen door een nieuwe.

Als u een kroonluchter hebt die niet goed werkt, komt dat waarschijnlijk door een fout in de bedrading. Raadpleeg altijd een erkende elektricien als u niet zeker weet wat u moet doen, en zorg ervoor dat u de bedrading in uw kroonluchter test voordat u probeert hem te repareren.

Stroomstoring Oplossen? (vanaf €130*)

Elektricien nodig ?(vanaf €100*)

*inclusief eerste uur arbeid en 21% btw

  • Altijd een vrijblijvende offerte voor de service
  • Alleen de service uitvoeren met goedkeuring van de klant
  • Geen verborgen kosten

Prijs en Diensten

Beste klant, Hier bij Elektricien bieden wij u een brede selectie aan elektrische diensten aan voor zowel residentiële, commerciële als industriële klanten in Nederland. Onze prijzen zijn als volgt:

Onze elektricienservice starts bij €100. Dit betekent dat, hoewel de installatie van één lichtpunt begint bij €50, onze service begint bij het installeren van twee lichtpunten. Als u maar één lichtpunt heeft om te installeren, zullen we u ook voor €100 in rekening brengen. Als u twee lichtpunten heeft om te installeren, zullen we u alleen voor €100 in rekening brengen.

Het is hetzelfde voor onze stroomstoring oplossen service, we berekenen u €130 voor de eerste uur en kleine reparaties. Als het geen groot probleem is, zal het binnen een uur worden opgelost en zal uw totale kosten €130 zijn. Als het probleem niet snel kan worden opgelost omdat iets stuk is en vervangen moet worden, zullen we u een offerte geven en als u deze offerte bevestigt, maken we zo snel mogelijk een nieuwe afspraak voor u. Pas als u de offerte bevestigt, zal er na €130 nog een verdere kosten in rekening worden gebracht. We begrijpen dat onze klanten zich zorgen maken. En geloof alstublieft dat onze elektriciens elke dag erg druk zijn en zo snel mogelijk alle elektrische problemen willen oplossen met de minste kosten. Daarom willen we ook de communicatie zo duidelijk mogelijk maken en misverstanden vermijden.

U kunt begrijpen dat voor meer werkzaamheden, de totale kosten lager kunnen zijn en de totale service beter kan zijn. Bijvoorbeeld, als onze elektriciens zich bezighouden met het hele elektrische systeem, in plaats van een klein deel ervan, kunt u zich voorstellen dat de elektriciens een meer efficiënte werkwijze kunnen vinden en dat de totale kosten lager zullen zijn. Bijvoorbeeld, voor de installatie van 1 lichtpunt berekenen we vanaf 50 euro, en voor de installatie van 10 lichtpunten berekenen we vanaf 400 euro. En voor de installatie van 30 lichtpunten berekenen we vanaf 1000 euro. Voor grotere projecten, kan er een grotere korting zijn. En zoals u weet, als onze elektriciens een globale visie kunnen krijgen op de renovatiewerkzaamheden, kan het resultaat beter geoptimaliseerd worden.

× Neem direct contact op