Amsterdam, Leiden, Den Haag, Rotterdam

+31 (0) 6 48517933

info@electricity24.nl

Laat u niet misleiden: een buitenstopcontact is niet zo eenvoudig als het aansluiten van een binnenstopcontact.

holland, netherlands, windmill-2255757.jpg

Als het gaat om elektrische bedrading voor buiten, laat u dan niet misleiden door het uiterlijk. Raadpleeg een vakman voordat u een stopcontact installeert, anders kunt u met een defect of gevaarlijk systeem komen te zitten.

Wanneer een stopcontact buiten wordt geïnstalleerd, wordt het blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden. Het kan rechtstreeks worden getroffen door regen of de warmte van de zon. Een groep voor dit doel moet daarom speciaal ontworpen zijn voor gebruik buitenshuis: Spatwaterdicht en corrosiebestendig. Voor de installatie van verschillende buitencontactdozen zijn verschillende soorten bedrading, afdekkingen en aarding nodig.

Wat zijn de verschillende soorten bedrading?

buitencontactdozen zijn er in verschillende soorten, maar de meeste volgen dezelfde basisprincipes. Zo gebruiken alle buitencontactdozen een driedraads systeem: rood, wit en groen. De kleurcodes geven aan met welk type circuit het stopcontact werkt.

Buitencontactdozen gebruiken een driedraads systeem: rood, wit en groen. De kleurcodes geven aan met welk type circuit het stopcontact werkt.

De aardedraad (meestal zwart) loopt van het stopcontact naar de aardingspaal of -schroef buiten uw huis. Deze draad wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat de elektrische stroom in uw huis goed geaard is.

Sommige stopcontacten hebben nog een vierde draad, de zogenaamde neutrale draad. De neutrale draad doet niets anders dan de elektriciteit doorgeven tussen de andere drie draden. De meeste lampen en apparaten hebben een schakelaar waarmee u de rode, witte of groene draad kunt gebruiken voor uw stroomvoorziening.

Als u een apparaat wilt gebruiken dat een vierdraads systeem gebruikt (zoals een stofzuiger), moet u een speciale adapter kopen.

Wat zijn de verschillende soorten afdekkingen?

Wanneer u een buitenstopcontact installeert, moet u op zoek gaan naar een afdekking die past bij uw behoeften en de plaats waar u het stopcontact installeert. Er zijn veel verschillende soorten afdekkingen op de markt, maar sommige hebben een ingebouwde aardlekbeveiliging. Zorg er bovendien voor dat u voor de installatie de instructies bij de afdekking leest. Wees ten slotte altijd voorzichtig bij het installeren van een afdekplaat, want nat weer kan bedradingsproblemen veroorzaken.

Wat zijn de verschillende soorten aarde?

Er zijn een paar verschillende soorten aarding waarmee u rekening moet houden bij het installeren van een buitenstopcontact. Het meest voorkomende type aarde staat bekend als een neutrale aarde. Dit is de aarde waarop al uw bedrading wordt aangesloten. Het is meestal een metalen staaf of pijp die diep onder de grond is begraven. Dit is de gemakkelijkste aarde om mee te werken omdat hij altijd verbonden is.

De tweede soort aarde is de aarding. Dit is de grond waarop uw huis is aangesloten. In sommige gevallen bent u ook aangesloten op een ondergrondse waterleiding. Deze grond kan iets moeilijker zijn om mee te werken, maar het is nog steeds relatief eenvoudig.

Het laatste type grond staat bekend als zwevende grond. Dit is de grond waarop uw afvoer aansluit. Dit kan een ingewikkelde situatie zijn omdat het kan veranderen afhankelijk van de weersomstandigheden. Als er bijvoorbeeld bliksem in de buurt is, kan de grond onstabiel worden en kan het stopcontact niet goed werken.

Stroomstoring Oplossen? (vanaf €130*)

Elektricien nodig ?(vanaf €100*)

*inclusief eerste uur arbeid en 21% btw

  • Altijd een vrijblijvende offerte voor de service
  • Alleen de service uitvoeren met goedkeuring van de klant
  • Geen verborgen kosten

Prijs en Diensten

Beste klant, Hier bij Elektricien bieden wij u een brede selectie aan elektrische diensten aan voor zowel residentiële, commerciële als industriële klanten in Nederland. Onze prijzen zijn als volgt:

Onze elektricienservice starts bij €100. Dit betekent dat, hoewel de installatie van één lichtpunt begint bij €50, onze service begint bij het installeren van twee lichtpunten. Als u maar één lichtpunt heeft om te installeren, zullen we u ook voor €100 in rekening brengen. Als u twee lichtpunten heeft om te installeren, zullen we u alleen voor €100 in rekening brengen.

Het is hetzelfde voor onze stroomstoring oplossen service, we berekenen u €130 voor de eerste uur en kleine reparaties. Als het geen groot probleem is, zal het binnen een uur worden opgelost en zal uw totale kosten €130 zijn. Als het probleem niet snel kan worden opgelost omdat iets stuk is en vervangen moet worden, zullen we u een offerte geven en als u deze offerte bevestigt, maken we zo snel mogelijk een nieuwe afspraak voor u. Pas als u de offerte bevestigt, zal er na €130 nog een verdere kosten in rekening worden gebracht. We begrijpen dat onze klanten zich zorgen maken. En geloof alstublieft dat onze elektriciens elke dag erg druk zijn en zo snel mogelijk alle elektrische problemen willen oplossen met de minste kosten. Daarom willen we ook de communicatie zo duidelijk mogelijk maken en misverstanden vermijden.

U kunt begrijpen dat voor meer werkzaamheden, de totale kosten lager kunnen zijn en de totale service beter kan zijn. Bijvoorbeeld, als onze elektriciens zich bezighouden met het hele elektrische systeem, in plaats van een klein deel ervan, kunt u zich voorstellen dat de elektriciens een meer efficiënte werkwijze kunnen vinden en dat de totale kosten lager zullen zijn. Bijvoorbeeld, voor de installatie van 1 lichtpunt berekenen we vanaf 50 euro, en voor de installatie van 10 lichtpunten berekenen we vanaf 400 euro. En voor de installatie van 30 lichtpunten berekenen we vanaf 1000 euro. Voor grotere projecten, kan er een grotere korting zijn. En zoals u weet, als onze elektriciens een globale visie kunnen krijgen op de renovatiewerkzaamheden, kan het resultaat beter geoptimaliseerd worden.

× Neem direct contact op