Amsterdam, Leiden, Den Haag, Rotterdam

+31 (0) 6 48517933

info@electricity24.nl

Uw apparaten van stroom voorzien en uw elektronica veilig houden – geaarde stopcontacten houden u veilig

cottages, row, colorful-2729136.jpg

Maakt u zich wel eens zorgen over de veiligheid van uw elektronica? Geaarde stopcontacten kunnen u helpen beschermen tegen schokken en schade aan uw apparaten. Deze stekkers zijn ontworpen om rechtstreeks op het elektriciteitsnet aan te sluiten en bieden een veilige en betrouwbare manier om uw apparaten van stroom te voorzien.

Wat zijn geaarde stopcontacten en waarom zijn ze belangrijk?

Een geaard stopcontact is een essentiële veiligheidsmaatregel voor iedereen die elektronische apparaten gebruikt. Elektriciteit kan gevaarlijk zijn – vooral als het afkomstig is van apparaten met een stekker of van blikseminslag. Door uzelf met een geaard stopcontact op het elektriciteitsnet aan te sluiten, vermindert u het risico om een schok te krijgen en ook het risico op schade aan uw elektronica.

Wanneer u een geaard stopcontact op het elektriciteitsnet aansluit, maakt u in wezen een verbinding tussen uzelf en het elektriciteitsnet. Deze verbinding helpt het risico te verkleinen dat u een schok krijgt door statische elektriciteit of door de elektrische stroom die door uw apparaat loopt. Bovendien vermindert u door uzelf te aarden het risico op schade aan uw elektronische apparatuur.

Er zijn twee hoofdtypen geaarde stopcontacten – binnen en buiten. Binnen geaarde stopcontacten zijn meestal te vinden in huizen, kantoren en andere plaatsen waar veel metaal op metaal contact is. Buitencontactdozen worden meestal buiten gevonden, in de buurt van elektrische meters of schakelaars.

Wat zijn de verschillende soorten geaarde contactdozen?

Er zijn verschillende soorten geaarde contactdozen. Ze bestaan in verschillende vormen en maten, en komen zowel binnen als buiten voor.

De verschillende soorten geaarde contactdozen zijn:

Inbouwstopcontact – dit type is meestal te vinden in de muur, onder een toonbank of kast. Het heeft een verzonken gedeelte dat het gemakkelijker maakt om vast te grijpen wanneer u uw apparaat wilt aansluiten.

Wandcontactdoos – dit type zit ook in de muur, maar is meestal groter en beter zichtbaar. Het is perfect voor gebruik in een open ruimte, zoals een woonkamer of keuken.

Inline stopcontact – dit type wordt meestal gebruikt in kleinere ruimtes, zoals een badkamer of gang. Het is compact en gemakkelijk te installeren.

Om een geaard stopcontact te gebruiken, moet u eerst zorgen dat uw apparaat goed is aangesloten. U kunt uw apparaat aansluiten door het in het stopcontact te steken, of door een kabel te gebruiken. Als u een kabel gebruikt, zorg er dan voor dat de kabel goed geaard is. Je toestel moet een lightning connector hebben, dat is de gelijkaardige stekker aan de voorkant van de meeste elektronica. Als uw apparaat geen lightning connector heeft, kunt u een speciale adapter kopen.

Als u een schok krijgt terwijl u een geaard stopcontact gebruikt, geen paniek – er zijn stappen die u kunt nemen om het risico te verminderen. Probeer eerst de bron van de schok te vinden. Bliksem kan schokken veroorzaken, zelfs als hij uw apparaat niet rechtstreeks raakt. Als dat het probleem niet oplost, probeer dan alles los te koppelen en alle lichten in de kamer uit te doen voordat u probeert iets weer aan te sluiten. Bel ten slotte een vakman om alle elektrische risico’s uit uw huis of kantoor te verwijderen.

Hoe sluit je een geaard stopcontact aan op het elektriciteitsnet?

Om een geaard stopcontact op het elektriciteitsnet aan te sluiten, kunt u het in een stopcontact steken of aansluiten op een kabel die op het elektriciteitsnet wordt aangesloten.

Wanneer u een geaard stopcontact op het elektriciteitsnet aansluit, moet u de instructies op het stopcontact volgen of een stopcontact zoeken met de vermelding “geaard. Als u een verlengsnoer gebruikt, zorg er dan voor dat u een geaarde adapter gebruikt.

Als u een schok krijgt terwijl u een geaard stopcontact gebruikt, moet u contact opnemen met de plaatselijke alarmcentrale of een arts.

Wat zijn de risico’s van het niet gebruiken van een geaard stopcontact?

Als u geen geaard stopcontact gebruikt, loopt u het risico een schok te krijgen. Dit komt doordat niet-geaarde stopcontacten niet zo veilig zijn als geaarde stopcontacten, en u kunt uw elektronica beschadigen als u tijdens het gebruik ervan een schok krijgt. Bovendien kunt u een boete krijgen of kunnen uw eigendommen in beslag worden genomen als u wordt betrapt op het niet gebruiken van een geaard stopcontact. Als u een geaard stopcontact hebt en het gebruikt, zijn er verschillende manieren om het risico op een schok te verminderen. Ten eerste, zorg ervoor dat het stopcontact goed geaard is. Vervolgens, als u iets moet aansluiten dat niet 100% elektrisch is – zoals een accuboormachine – zorg dan dat u zich aardt voordat u het aansluit. Ten slotte kunt u overwegen een overspanningsbeveiliging te gebruiken om uw elektronica te beschermen tegen stroompieken.

Hoe kunt u uw elektronische apparaten veilig houden?

Als u uw elektronische apparaten veilig wilt houden, moet u ervoor zorgen dat ze goed geaard zijn. Dit betekent dat de apparaten zijn aangesloten op het elektriciteitsnet en dat de aansluitkabels en stekkers goed zijn geaard. Door dit te doen, vermindert u het risico om een schok te krijgen en het risico op schade aan uw elektronica.

Er zijn een paar verschillende soorten geaarde stopcontacten, en elk heeft zijn eigen specifieke manier van aansluiten op het elektriciteitsnet. Als u niet weet hoe u een geaard stopcontact op het elektriciteitsnet moet aansluiten, probeer het dan niet zelf te doen, maar vraag om hulp.

Als u ooit een schok krijgt terwijl u een stopcontact gebruikt, probeer het probleem dan niet zelf op te lossen – bel hulp. In sommige gevallen kan een schok dodelijk zijn, dus het is belangrijk om zo snel mogelijk hulp te zoeken.

Wat moet u doen als u een schok krijgt bij het gebruik van een geaard stopcontact?

Als u regelmatig een schok krijgt bij het gebruik van een geaard stopcontact, is het misschien tijd om te investeren in een nieuw geaard stopcontact. Op die manier verkleint u de kans op een schok en vermindert u het risico op schade aan uw elektronica. Als u echter besluit een nieuw stopcontact te kopen, zorg er dan voor dat u weet hoe u het goed moet gebruiken – als u het eenmaal hebt geïnstalleerd, is het belangrijk dat u het altijd op het elektriciteitsnet aangesloten houdt. Als u ooit een schok krijgt terwijl u een geaard stopcontact gebruikt, raak dan niet in paniek – er zijn een paar dingen die u kunt doen om u terug te brengen naar veilig terrein. Probeer eerst de bron van de schok te achterhalen – vaak is dat zoiets als een stopcontact dat beschadigd is of niet goed geaard. Als dat niet mogelijk is, probeer dan weg te gaan van de spanningsbron en leg uw lichaam zoveel mogelijk omhoog. Ten slotte mag u niet vergeten 112 te bellen als u een extreme schok krijgt waardoor u arbeidsongeschikt wordt.

Geaarde stopcontacten beschermen u door u te aarden aan het elektriciteitsnet. Op die manier verkleint u het risico om een schok te krijgen en vermindert u ook het risico op schade aan uw elektronica. Als u een schok krijgt terwijl u een geaard stopcontact gebruikt, moet u hulp inroepen.

Referentie:

[1]https://energieveilig.nl/elektrische-apparatuur/aarding/

Stroomstoring Oplossen? (vanaf €130*)

Elektricien nodig ?(vanaf €100*)

*inclusief eerste uur arbeid en 21% btw

  • Altijd een vrijblijvende offerte voor de service
  • Alleen de service uitvoeren met goedkeuring van de klant
  • Geen verborgen kosten

Prijs en Diensten

Beste klant, Hier bij Elektricien bieden wij u een brede selectie aan elektrische diensten aan voor zowel residentiële, commerciële als industriële klanten in Nederland. Onze prijzen zijn als volgt:

Onze elektricienservice starts bij €100. Dit betekent dat, hoewel de installatie van één lichtpunt begint bij €50, onze service begint bij het installeren van twee lichtpunten. Als u maar één lichtpunt heeft om te installeren, zullen we u ook voor €100 in rekening brengen. Als u twee lichtpunten heeft om te installeren, zullen we u alleen voor €100 in rekening brengen.

Het is hetzelfde voor onze stroomstoring oplossen service, we berekenen u €130 voor de eerste uur en kleine reparaties. Als het geen groot probleem is, zal het binnen een uur worden opgelost en zal uw totale kosten €130 zijn. Als het probleem niet snel kan worden opgelost omdat iets stuk is en vervangen moet worden, zullen we u een offerte geven en als u deze offerte bevestigt, maken we zo snel mogelijk een nieuwe afspraak voor u. Pas als u de offerte bevestigt, zal er na €130 nog een verdere kosten in rekening worden gebracht. We begrijpen dat onze klanten zich zorgen maken. En geloof alstublieft dat onze elektriciens elke dag erg druk zijn en zo snel mogelijk alle elektrische problemen willen oplossen met de minste kosten. Daarom willen we ook de communicatie zo duidelijk mogelijk maken en misverstanden vermijden.

U kunt begrijpen dat voor meer werkzaamheden, de totale kosten lager kunnen zijn en de totale service beter kan zijn. Bijvoorbeeld, als onze elektriciens zich bezighouden met het hele elektrische systeem, in plaats van een klein deel ervan, kunt u zich voorstellen dat de elektriciens een meer efficiënte werkwijze kunnen vinden en dat de totale kosten lager zullen zijn. Bijvoorbeeld, voor de installatie van 1 lichtpunt berekenen we vanaf 50 euro, en voor de installatie van 10 lichtpunten berekenen we vanaf 400 euro. En voor de installatie van 30 lichtpunten berekenen we vanaf 1000 euro. Voor grotere projecten, kan er een grotere korting zijn. En zoals u weet, als onze elektriciens een globale visie kunnen krijgen op de renovatiewerkzaamheden, kan het resultaat beter geoptimaliseerd worden.

× Neem direct contact op