Amsterdam, Leiden, Den Haag, Rotterdam

+31 (0) 6 48517933

info@electricity24.nl

5 apparaten die meer elektriciteit gebruiken dan u dacht

ameland, the netherlands, house-5651866.jpg

Als u bent zoals de meeste mensen, denkt u waarschijnlijk niet veel na over het elektriciteitsverbruik van uw apparaten. Maar volgens sommige schattingen verbruiken sommige apparaten meer elektriciteit dan u denkt. In dit artikel zetten we vijf apparaten op een rij die veel elektriciteit verbruiken, en geven we enkele tips over hoe u hun elektriciteitsverbruik kunt verminderen. Dus als u geld wilt besparen op uw elektriciteitsrekening, kijk dan zeker eens naar deze vijf apparaten!

Vijf apparaten die veel elektriciteit verbruiken

Sommige apparaten verbruiken veel elektriciteit. Ovens kunnen bijvoorbeeld veel elektriciteit verbruiken omdat ze voortdurend moeten worden opgewarmd. Naast ovens gebruiken ook airconditioners, koelkasten en wasmachines veel elektriciteit.

Een manier om het elektriciteitsverbruik van deze apparaten te verminderen is ervoor te zorgen dat u ze op de juiste manier gebruikt. Als u bijvoorbeeld een airconditioner gebruikt, zorg er dan voor dat u de juiste stand gebruikt voor uw klimaat. En als uw koelkast constant draait, probeer dan het aantal items dat er tegelijk in wordt bewaard te verminderen.

Een andere manier om geld te besparen op uw apparaten is te investeren in een energiezuinig model. Niet alleen zal dit u geld besparen op de lange termijn, maar het zal ook helpen het milieu te beschermen.

Kortom, er zijn een paar dingen die u kunt doen om het elektriciteitsverbruik van uw apparaten te verminderen. Zo bespaart u niet alleen geld op korte termijn, maar beschermt u ook het milieu op lange termijn.

Tips om het elektriciteitsverbruik van apparaten te verminderen

Enkele tips om het elektriciteitsverbruik van apparaten te verminderen zijn: apparaten uitschakelen wanneer ze niet worden gebruikt, de stekker uit het stopcontact halen wanneer ze niet worden gebruikt en de laagste energiestand gebruiken wanneer dat mogelijk is.

Het aansluiten van apparaten op de daarvoor bestemde stopcontacten helpt om energie te besparen, omdat dit de hoeveelheid stroom die wordt gebruikt beperkt. Door apparaten uit te schakelen als ze niet worden gebruikt, wordt de hoeveelheid energie die wordt verbruikt verminderd. Let op de etiketten van de apparaten om te zien welke modus de meeste energie verbruikt.

Let bij het kiezen van een apparaat op het wattage. Zo weet u precies hoeveel stroom het apparaat gebruikt. Gebruik waar mogelijk apparaten met een lager wattage of koop een apparaat met een wattage dat lager is dan wat u momenteel hebt. Als u bijvoorbeeld een keukenapparaat hebt met een wattage van 1000 watt, kunt u overwegen een apparaat te kopen met een wattage van 750 watt.

Het is ook belangrijk om uw apparaten regelmatig schoon te maken en te controleren op schade. Dit kan de levensduur verlengen en het elektriciteitsverbruik verminderen. Eén keer per maand uw apparaten schoonmaken en controleren kan u tot 20% besparen.

Denk er ten slotte over na hoe u het elektriciteitsverbruik in uw huis kunt verminderen. Dit omvat zaken als het uitschakelen van apparaten wanneer ze niet in gebruik zijn, het loskoppelen van apparaten wanneer ze niet in gebruik zijn en spaarzaam gebruik van verlichting en elektronische apparatuur. Door deze eenvoudige stappen te nemen, kunt u helpen elektriciteit te besparen en het totale elektriciteitsverbruik van uw huis te verminderen.

De voordelen van minder elektriciteit

Minder elektriciteit gebruiken heeft vele voordelen, zowel voor het milieu als voor de portemonnee. In dit hoofdstuk bespreken we enkele van de meest voorkomende voordelen en hoe u daarvan kunt profiteren.

Wanneer u apparaten gebruikt die veel elektriciteit verbruiken, verspilt u geld. Niet alleen zijn deze apparaten duurder dan apparaten die minder energie verbruiken, maar ze verbruiken ook meer stroom tijdens hun levensduur. Dit betekent dat uw elektriciteitsrekening in totaal hoger uitvalt.

Minder elektriciteit gebruiken kan u op lange termijn geld besparen. Als u bijvoorbeeld een apparaat hebt dat veel elektriciteit verbruikt wanneer het uit staat, kunt u door over te schakelen op een model dat energie bespaart wanneer het niet in gebruik is, na verloop van tijd veel geld besparen.

U kunt zelfs geld besparen door over te schakelen op apparaten die hernieuwbare energiebronnen gebruiken. Veel hernieuwbare energiebronnen worden steeds betaalbaarder, dus het is het overwegen waard of een apparaat dat hernieuwbare energie gebruikt voor u de juiste keuze is.

Het verminderen van het elektriciteitsverbruik van uw apparaat kan ook voordelen hebben voor het milieu. Door bijvoorbeeld de hoeveelheid elektriciteit die wordt gebruikt om uw huis te koelen te verminderen, kunt u de hoeveelheid broeikasgassen die in de atmosfeer terechtkomen verminderen.

Er zijn veel manieren om het stroomverbruik van uw apparatuur te verminderen, dus doe uw voordeel met deze tips! Door enkele eenvoudige stappen te ondernemen, kunt u uw elektriciteitsverbruik verminderen en daarbij van vele voordelen genieten!

Hoeveel elektriciteit verbruikt uw apparaat?

Eén manier om het elektriciteitsverbruik van uw apparaat te bepalen is te kijken naar het wattage (W) op het etiket. Niet alle apparaten gebruiken echter dezelfde hoeveelheid elektriciteit. Om het nog ingewikkelder te maken, gebruiken sommige apparaten meer elektriciteit wanneer ze uit staan dan wanneer ze aan staan.

Het koffiezetapparaat gebruikt bijvoorbeeld ongeveer 80 W wanneer het koffie zet, maar slechts ongeveer 25 W wanneer het niet in gebruik is. Dat komt omdat het koffiezetapparaat tegelijkertijd het water moet opwarmen en de koffie moet zetten.

Om het nog verwarrender te maken, gebruiken sommige apparaten verschillende hoeveelheden elektriciteit als ze aan of uit staan. De wasmachine gebruikt bijvoorbeeld ongeveer 150 W als hij kleren laadt, maar slechts ongeveer 40 W als hij draait. Dit komt omdat de wasmachine veel energie gebruikt om de kleren rond te draaien.

Kortom, het kan moeilijk zijn om het elektriciteitsverbruik van uw apparaat te achterhalen. Maar door naar het wattage (W) op het etiket te kijken, kunt u bij benadering vaststellen hoeveel elektriciteit uw apparaat verbruikt.

Samenvatting

Apparaten gebruiken veel elektriciteit. Sommige tips over hoe u het elektriciteitsverbruik kunt verminderen zijn duidelijk: u bespaart niet alleen geld op uw energierekening, maar uw apparaten zullen ook soepeler werken. De voordelen van minder elektriciteit zijn duidelijk: u bespaart niet alleen geld op uw energierekening, maar uw apparaten zullen ook soepeler werken. Weten hoeveel elektriciteit uw apparaat gebruikt, is de sleutel tot een zo laag mogelijk energieverbruik. Op het einde geven we een beknopt overzicht van alle informatie in dit artikel.

Sommige apparaten gebruiken meer elektriciteit dan u denkt. Als u hun elektriciteitsverbruik wilt verminderen, ga dan op zoek naar deze vijf apparaten. Door deze tips op te volgen, kunt u helpen energie te besparen en geld te besparen.

Stroomstoring Oplossen? (vanaf €130*)

Elektricien nodig ?(vanaf €100*)

*inclusief eerste uur arbeid en 21% btw

  • Altijd een vrijblijvende offerte voor de service
  • Alleen de service uitvoeren met goedkeuring van de klant
  • Geen verborgen kosten

Prijs en Diensten

Beste klant, Hier bij Elektricien bieden wij u een brede selectie aan elektrische diensten aan voor zowel residentiële, commerciële als industriële klanten in Nederland. Onze prijzen zijn als volgt:

Onze elektricienservice starts bij €100. Dit betekent dat, hoewel de installatie van één lichtpunt begint bij €50, onze service begint bij het installeren van twee lichtpunten. Als u maar één lichtpunt heeft om te installeren, zullen we u ook voor €100 in rekening brengen. Als u twee lichtpunten heeft om te installeren, zullen we u alleen voor €100 in rekening brengen.

Het is hetzelfde voor onze stroomstoring oplossen service, we berekenen u €130 voor de eerste uur en kleine reparaties. Als het geen groot probleem is, zal het binnen een uur worden opgelost en zal uw totale kosten €130 zijn. Als het probleem niet snel kan worden opgelost omdat iets stuk is en vervangen moet worden, zullen we u een offerte geven en als u deze offerte bevestigt, maken we zo snel mogelijk een nieuwe afspraak voor u. Pas als u de offerte bevestigt, zal er na €130 nog een verdere kosten in rekening worden gebracht. We begrijpen dat onze klanten zich zorgen maken. En geloof alstublieft dat onze elektriciens elke dag erg druk zijn en zo snel mogelijk alle elektrische problemen willen oplossen met de minste kosten. Daarom willen we ook de communicatie zo duidelijk mogelijk maken en misverstanden vermijden.

U kunt begrijpen dat voor meer werkzaamheden, de totale kosten lager kunnen zijn en de totale service beter kan zijn. Bijvoorbeeld, als onze elektriciens zich bezighouden met het hele elektrische systeem, in plaats van een klein deel ervan, kunt u zich voorstellen dat de elektriciens een meer efficiënte werkwijze kunnen vinden en dat de totale kosten lager zullen zijn. Bijvoorbeeld, voor de installatie van 1 lichtpunt berekenen we vanaf 50 euro, en voor de installatie van 10 lichtpunten berekenen we vanaf 400 euro. En voor de installatie van 30 lichtpunten berekenen we vanaf 1000 euro. Voor grotere projecten, kan er een grotere korting zijn. En zoals u weet, als onze elektriciens een globale visie kunnen krijgen op de renovatiewerkzaamheden, kan het resultaat beter geoptimaliseerd worden.

× Neem direct contact op