Amsterdam, Leiden, Den Haag, Rotterdam

+31 (0) 6 48517933

info@electricity24.nl

Do’s en Don’ts voor het reinigen van verlichtingsarmaturen

lighthouse, texel, holland-4752594.jpg

Zijn uw verlichtingsarmaturen vuil? Dan is het tijd om ze te onderhouden! Hier zijn een paar do’s en don’ts om ze zelf schoon te maken. Onthoud wel dat er een paar dingen zijn die u NIET wilt doen als het gaat om het schoonmaken van verlichtingsarmaturen!

Hoe maak je zelf verlichtingsarmaturen schoon?

Er zijn een paar eenvoudige stappen die u kunt nemen om lampen zelf schoon te maken. Schakel eerst de stroom naar de armatuur uit en wacht vijf minuten tot de energie is verdwenen. Schroef vervolgens de lamp los en verwijder deze uit de armatuur. Gebruik ten slotte een stofzuiger met een borstel om het glazen gedeelte van de armatuur te reinigen. Zorg ervoor dat u al het vuil dat zich in het glas heeft vastgezet verwijdert.

Gebruik GEEN agressieve chemicaliën of schurende schoonmaakmiddelen op armaturen. Deze zullen het glas beschadigen.

Do’s en Don’ts voor het schoonmaken van verlichtingsarmaturen

Voordat u uw verlichtingsarmaturen schoonmaakt, is het belangrijk dat u de do’s en don’ts van het schoonmaken ervan begrijpt. Volg deze eenvoudige tips en u hebt in een mum van tijd schone armaturen!

GEBRUIK GEEN AGRESSIEVE REINIGINGSMIDDELEN OF CHEMICALIËN:

Harde reinigingsmiddelen en chemicaliën kunnen uw verlichtingsarmaturen beschadigen. Gebruik in plaats daarvan een zachte doek en warm water. Vermijd het gebruik van enige vorm van polish of olie, omdat deze ook de armatuur kunnen beschadigen. Droog uw armaturen volledig af voordat u ze opbergt.

GEBRUIK EEN ZACHTE DOEK EN WARM WATER:

Reinig met een zachte doek en warm water om schade aan de armatuur te voorkomen. Deze methode is zacht genoeg om het oppervlak van de armatuur niet te beschadigen.

VERMIJD HET GEBRUIK VAN POETSMIDDELEN OF OLIE:

Pools en olie kunnen uw verlichtingsarmaturen beschadigen. Gebruik in plaats daarvan een droge doek om ze schoon te maken.

HOUD VERLICHTINGSARMATUREN SCHOON EN VRIJ VAN STOF EN VUIL:

Houd verlichtingsarmaturen schoon en vrij van stof en vuil om ze er op hun best uit te laten zien! Zo blijft de armatuur vrij van vuil, vingerafdrukken en andere verontreinigingen.

Tips om uw lampen er weer als nieuw uit te laten zien

Uw verlichting schoonhouden is een van de belangrijkste stappen om ze er als nieuw uit te laten zien. Niet alleen blijven de armaturen er dan strak en gepolijst uitzien, maar het helpt ook voorkomen dat stof en vuil zich ophopen. Hier zijn een paar tips om verlichting zelf schoon te maken:

– Gebruik een stofdoek om de armatuur voorzichtig af te stoffen.

– Als de armatuur gewassen moet worden, gebruik dan warm water en een milde zeep.

– Droog de armatuur grondig af voordat u hem weer aansteekt.

Als u geen tijd of zin hebt om uw verlichtingsarmaturen zelf schoon te maken, zijn er een paar mogelijkheden. Sommige verlichtingsbedrijven bieden speciale reinigingsdiensten aan die vrij duur kunnen zijn. U kunt ook een professional inschakelen om de klus te klaren. Hoe dan ook, zorg ervoor dat u uw verlichtingsbedrijf of professional vraagt hoe zij de armaturen schoon willen maken voordat zij aan het werk gaan.

Houd er rekening mee dat niet alle reinigingsmethoden geschikt zijn voor elk type armatuur. Verchroomde armaturen mogen bijvoorbeeld nooit worden gereinigd met ammoniak of reinigingsmiddelen op basis van ammoniak. Evenzo mogen glazen lampen nooit worden verwarmd boven 60 graden Celsius (140 graden Fahrenheit). Het is ook belangrijk op te merken dat sommige lampen vaker moeten worden onderhouden dan andere. LED-lampen gaan bijvoorbeeld veel langer mee dan gloeilampen, maar ze vereisen wel af en toe onderhoud om ze optimaal te laten functioneren.

Uiteindelijk is het schoonhouden van uw verlichting een gemakkelijke en betaalbare manier om het uiterlijk en de functionaliteit ervan te behouden.

Als uw armaturen vuil zijn, zijn er verschillende eenvoudige manieren om ze zelf schoon te maken. Zorg er echter voor dat u de do’s en don’ts voor het schoonmaken van verlichtingsarmaturen volgt om ze er op hun best uit te laten zien!

Stroomstoring Oplossen? (vanaf €130*)

Elektricien nodig ?(vanaf €100*)

*inclusief eerste uur arbeid en 21% btw

  • Altijd een vrijblijvende offerte voor de service
  • Alleen de service uitvoeren met goedkeuring van de klant
  • Geen verborgen kosten

Prijs en Diensten

Beste klant, Hier bij Elektricien bieden wij u een brede selectie aan elektrische diensten aan voor zowel residentiële, commerciële als industriële klanten in Nederland. Onze prijzen zijn als volgt:

Onze elektricienservice starts bij €100. Dit betekent dat, hoewel de installatie van één lichtpunt begint bij €50, onze service begint bij het installeren van twee lichtpunten. Als u maar één lichtpunt heeft om te installeren, zullen we u ook voor €100 in rekening brengen. Als u twee lichtpunten heeft om te installeren, zullen we u alleen voor €100 in rekening brengen.

Het is hetzelfde voor onze stroomstoring oplossen service, we berekenen u €130 voor de eerste uur en kleine reparaties. Als het geen groot probleem is, zal het binnen een uur worden opgelost en zal uw totale kosten €130 zijn. Als het probleem niet snel kan worden opgelost omdat iets stuk is en vervangen moet worden, zullen we u een offerte geven en als u deze offerte bevestigt, maken we zo snel mogelijk een nieuwe afspraak voor u. Pas als u de offerte bevestigt, zal er na €130 nog een verdere kosten in rekening worden gebracht. We begrijpen dat onze klanten zich zorgen maken. En geloof alstublieft dat onze elektriciens elke dag erg druk zijn en zo snel mogelijk alle elektrische problemen willen oplossen met de minste kosten. Daarom willen we ook de communicatie zo duidelijk mogelijk maken en misverstanden vermijden.

U kunt begrijpen dat voor meer werkzaamheden, de totale kosten lager kunnen zijn en de totale service beter kan zijn. Bijvoorbeeld, als onze elektriciens zich bezighouden met het hele elektrische systeem, in plaats van een klein deel ervan, kunt u zich voorstellen dat de elektriciens een meer efficiënte werkwijze kunnen vinden en dat de totale kosten lager zullen zijn. Bijvoorbeeld, voor de installatie van 1 lichtpunt berekenen we vanaf 50 euro, en voor de installatie van 10 lichtpunten berekenen we vanaf 400 euro. En voor de installatie van 30 lichtpunten berekenen we vanaf 1000 euro. Voor grotere projecten, kan er een grotere korting zijn. En zoals u weet, als onze elektriciens een globale visie kunnen krijgen op de renovatiewerkzaamheden, kan het resultaat beter geoptimaliseerd worden.

× Neem direct contact op