Amsterdam, Leiden, Den Haag, Rotterdam

+31 (0) 6 48517933

info@electricity24.nl

Een kapotte thermostaat vervangen in 5 eenvoudige stappen

landscape, flow, nature-3565856.jpg

Als uw thermostaat kapot is, verspil dan geen tijd meer! Hier zijn vijf eenvoudige stappen om hem te vervangen.

Controleer de verwarmings- en koelingsbehoeften van uw huis

Als uw huis is zoals de meeste, regelt uw thermostaat zowel uw verwarmings- als koelsystemen. U moet ervoor zorgen dat u het juiste type en formaat thermostaat voor uw huis hebt voordat u met het vervangingsproces begint.

Er zijn drie hoofdtypen thermostaten: mechanische, elektronische en programmeerbare. Mechanische thermostaten gebruiken een actuator om de temperatuur te veranderen. Elektronische thermostaten gebruiken sensoren om de temperatuur te meten. Met programmeerbare thermostaten kunt u een specifieke temperatuur instellen.

Om het juiste type thermostaat voor uw huis te kiezen, moet u rekening houden met uw verwarmings- en koelingsbehoeften. Heeft u centrale verwarming en koeling, dan heeft u een mechanische of elektronische thermostaat nodig. Als u verwarmings- of koelsystemen in elke kamer hebt, hebt u een programmeerbare thermostaat nodig.

De volgende stap is het verwijderen van de oude thermostaat. Om dit te doen, schakelt u de stroom naar de eenheid uit bij de zekeringkast en maakt u de draden van de oude thermostaat los. Gebruik een schroevendraaier om de schroeven los te draaien die de oude unit op zijn plaats houden. Zodra de unit los is, trekt u hem voorzichtig uit de muur.

De nieuwe thermostaat moet op dezelfde plaats komen als de oude. Om de nieuwe unit te installeren, lijnt u de gaten op de unit uit met de bouten waarmee hij aan de muur is bevestigd. draai de schroeven vast en sluit de draden aan. Schakel de stroom naar de unit in en test hem om er zeker van te zijn dat hij goed werkt.

Kies het juiste type en formaat thermostaat

Bij het kiezen van de juiste thermostaat voor uw huis kunt u kiezen uit verschillende types. Voordat u tot aankoop overgaat, is het echter belangrijk om eerst uw verwarmings- en koelingsbehoeften te bekijken.

Bij het meten van de grootte van het gat in de muur waar u de nieuwe thermostaat wilt installeren, moet u rekening houden met de breedte en de diepte van de thermostaat. Houd ook rekening met stopcontacten of schakelaars die in de weg kunnen zitten.

Als u op zoek bent naar een bedrade thermostaat, zorg er dan voor dat u er een kiest die Smart Home-functies ondersteunt. Er zijn veel thermostaten op de markt met ingebouwde sensoren en slimme mogelijkheden.

Zodra u het juiste type en formaat thermostaat hebt gekozen, is het tijd om de oude uit uw muur te verwijderen. Als u een bedrade thermostaat gebruikt, moet u de stekker uit het stopcontact halen voordat u de oude verwijdert.

Tot slot is het tijd om de nieuwe te installeren door hem in de muur te schroeven met de bijgeleverde schroeven. Nogmaals, zorg ervoor dat u de nieuwe thermostaat test voordat u het huis verlaat.

De oude thermostaat verwijderen

Nadat u de verwarmings- en koelingsbehoeften van uw huis hebt bekeken, moet u het juiste type en formaat thermostaat kiezen. Het meest voorkomende type thermostaat is de programmeerbare thermostaat. Er zijn twee hoofdtypen programmeerbare thermostaten: de digitale en de analoge.

Om de oude thermostaat te verwijderen, schroeft u eerst de bouten los die hem op zijn plaats houden. U moet ook de elektrische aansluitingen op de oude thermostaat loskoppelen. Wrik vervolgens het oude thermostaatdeksel los. Verwijder tenslotte de oude thermostaat van de muur.

Zodra u de oude thermostaat heeft verwijderd, kunt u de nieuwe installeren door de oude thermostaat te vervangen door de nieuwe. Zorg ervoor dat u de bouten terugplaatst, de elektrische aansluitingen aansluit en het deksel terugplaatst. Zodra u de oude thermostaat hebt vervangen, test u deze om er zeker van te zijn dat hij correct werkt.

De nieuwe thermostaat installeren

Als je een kapotte of slecht werkende thermostaat hebt, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te vervangen. Volg deze eenvoudige stappen om uw thermostaat te vervangen:

1. Bekijk de verwarmings- en koelingsbehoeften van uw huis

2. Kies het juiste type en formaat thermostaat

3. Verwijder de oude thermostaat

4. Installeer de nieuwe thermostaat

5. De nieuwe thermostaat testen

De nieuwe thermostaat testen

Wanneer u uw thermostaat vervangt, is het belangrijk deze te testen om er zeker van te zijn dat de temperatuur instelbaar is en correct werkt. U wilt er immers niet op de harde manier achter komen dat uw oude thermostaat kapot was en de temperatuur niet kon regelen. Hier volgen enkele tips voor het testen van uw nieuwe thermostaat:

1. Controleer of de temperatuur regelbaar is door aan de knop van de thermostaat te draaien.

2. Probeer de temperatuur te regelen terwijl het apparaat in werking is.

3. Controleer of de ventilator aangaat wanneer de thermostaat aan- of uitgezet wordt.

4. Let op merkbare veranderingen in de prestaties van de airconditioning of verwarming.

Om uw huis comfortabel te houden tijdens de hitte van de zomer of de kou van de winter, is het belangrijk om uw thermostaat regelmatig te vervangen. Dit artikel geeft u stap-voor-stap instructies over hoe dat te doen.

Stroomstoring Oplossen? (vanaf €130*)

Elektricien nodig ?(vanaf €100*)

*inclusief eerste uur arbeid en 21% btw

  • Altijd een vrijblijvende offerte voor de service
  • Alleen de service uitvoeren met goedkeuring van de klant
  • Geen verborgen kosten

Prijs en Diensten

Beste klant, Hier bij Elektricien bieden wij u een brede selectie aan elektrische diensten aan voor zowel residentiële, commerciële als industriële klanten in Nederland. Onze prijzen zijn als volgt:

Onze elektricienservice starts bij €100. Dit betekent dat, hoewel de installatie van één lichtpunt begint bij €50, onze service begint bij het installeren van twee lichtpunten. Als u maar één lichtpunt heeft om te installeren, zullen we u ook voor €100 in rekening brengen. Als u twee lichtpunten heeft om te installeren, zullen we u alleen voor €100 in rekening brengen.

Het is hetzelfde voor onze stroomstoring oplossen service, we berekenen u €130 voor de eerste uur en kleine reparaties. Als het geen groot probleem is, zal het binnen een uur worden opgelost en zal uw totale kosten €130 zijn. Als het probleem niet snel kan worden opgelost omdat iets stuk is en vervangen moet worden, zullen we u een offerte geven en als u deze offerte bevestigt, maken we zo snel mogelijk een nieuwe afspraak voor u. Pas als u de offerte bevestigt, zal er na €130 nog een verdere kosten in rekening worden gebracht. We begrijpen dat onze klanten zich zorgen maken. En geloof alstublieft dat onze elektriciens elke dag erg druk zijn en zo snel mogelijk alle elektrische problemen willen oplossen met de minste kosten. Daarom willen we ook de communicatie zo duidelijk mogelijk maken en misverstanden vermijden.

U kunt begrijpen dat voor meer werkzaamheden, de totale kosten lager kunnen zijn en de totale service beter kan zijn. Bijvoorbeeld, als onze elektriciens zich bezighouden met het hele elektrische systeem, in plaats van een klein deel ervan, kunt u zich voorstellen dat de elektriciens een meer efficiënte werkwijze kunnen vinden en dat de totale kosten lager zullen zijn. Bijvoorbeeld, voor de installatie van 1 lichtpunt berekenen we vanaf 50 euro, en voor de installatie van 10 lichtpunten berekenen we vanaf 400 euro. En voor de installatie van 30 lichtpunten berekenen we vanaf 1000 euro. Voor grotere projecten, kan er een grotere korting zijn. En zoals u weet, als onze elektriciens een globale visie kunnen krijgen op de renovatiewerkzaamheden, kan het resultaat beter geoptimaliseerd worden.

× Neem direct contact op