Amsterdam, Leiden, Den Haag, Rotterdam

+31 (0) 6 48517933

info@electricity24.nl

Elektriciteit op de juiste manier installeren

flowers, tulips, child-6972916.jpg
,

Het INSTALLEREN van elektriciteit op de juiste manier is belangrijk voor veiligheid en betrouwbaarheid. In dit artikel worden tips gegeven over hoe elektriciteit op de juiste manier te installeren zodat u er zeker van kunt zijn dat uw huis of bedrijf probleemloos draait.

Wat is de JUISTE manier om elektriciteit te installeren?

Er zijn een paar manieren om elektriciteit te installeren, maar de JUISTE manier is belangrijk voor veiligheid en betrouwbaarheid. De juiste manier om elektriciteit te installeren, behelst het gebruik van een professionele elektricien, het gebruik van de juiste apparatuur en materialen, het raadplegen van een gekwalificeerde aannemer en het volgen van alle veiligheidsrichtlijnen.

Hoe kies je de juiste type elektrische installatie?

Er zijn een paar dingen waar je over na moet denken bij het kiezen van het juiste type elektrische installatie voor je behoeften. Je moet eerst nadenken over wat je gaat gebruiken voor de elektriciteit. Zal de installatie voor huishoudelijk gebruik zijn, zoals verlichting en apparaten, of zal het voor grotere taken gebruikt worden, zoals het aandrijven van bedrijfsapparatuur?

Vervolgens moet je nadenken over welk type elektriciteit u gaat gebruiken. Je hebt drie hoofdtypen elektriciteitssupplies :

 • Directe stroom (DC)
 • Alternerende stroom (AC)
 • Magnetisme

Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. AC is de meest voorkomende vorm van elektriciteitssupply en wordt door de meeste huishoudens gebruikt. Het is betrouwbaarder en efficiënter dan DC en magnetisme, maar het is ook duurder.

Als je AC gebruikt, moet je de juiste type transformer kiezen voor je installatie. Er zijn drie hoofdtypen transformatoren :

 • Primaire (voor huishoudens)
 • Secundaire (voor grote bedrijven en industriële toepassingen)
 • Tertiaire (voor stroomnetwerken)

Zorg ervoor dat je het juiste type transformer kiest voor je behoeften. Als je niet zeker weet welk type transformer je moet gebruiken, neem dan contact op met je elektriciteitssupplier of een professionele installer.

Uiteindelijk moet je nadenken over de elektrische indeling. Dit omvat dingen als het aantal en de locatie van de draden in muren, kanalen en plafonds, evenals waar de meters geïnstalleerd zullen worden.

Je elektrische indeling zal afhankelijk zijn van het soort installatie dat je kiest en de elektrische supplies die je gebruikt. Als je een AC-supply gebruikt, zal je indeling waarschijnlijk anders zijn dan als je een DC-supply gebruikt.

Als je niet zeker weet hoe je de elektrische installatie moet indelen, neem dan contact op met een professionele installer of je elektriciteitssupplier. Zij kunnen je helpen bij het proces.

Wat te doen als er een stroomstoring is

Als er een stroomstoring is, wees dan voorbereid! Dit betekent dat je items zoals een zaklamp, een op batterijen werkende radio en een eerstehulpkit bij de hand hebt voor noodgevallen. Deze items bij de hand hebben helpt je om veilig en comfortabel te blijven.

Als er een stroomstoring is, weet hoe je je elektrische installatie kunt onderhouden. Zorg ervoor dat je bekend bent met de bedrading in je huis en weet hoe je de stroom kunt uitschakelen als er een noodgeval is. Bovendien moet je de zekeringen en schakelaars regelmatig controleren om er zeker van te zijn dat ze in goede staat zijn. Als er een noodgeval is, weet hoe je je lokale energiebedrijf moet contacteren.

Tot slot, als er een stroomstoring is, weet je hoe je stroomuitval kunt voorkomen. Dit omvat het in de gaten houden van het energieverbruik in je huis, het controleren van je elektrische apparaten op schade en het installeren van de juiste spanningsbegrenzers.

Tips om installatiefouten te vermijden

 • Voordat je met het installeren van elektriciteit begint, zorg er dan voor dat je de gedetailleerde installatie-instructies zorgvuldig doorleest.
 • Als er een stroomstoring is, zorg er dan voor dat je veilig bent en houd al je bezittingen dicht bij je.
 • Zorg ervoor dat je de juiste gereedschappen gebruikt bij het installeren van elektriciteit.
 • Let op voor waarschuwingssignalen en neem de juiste maatregelen als er een probleem is met je elektrische installatie.

Hoe je je elektrische installatie veilig te houden

Je elektrische installatie veilig houden is belangrijk voor zowel je veiligheid als de betrouwbaarheid van je elektrisch systeem. Hier zijn een paar tips om je te helpen:

 • Controleer altijd de spanningen op je elektriciteitscircuit voordat je aan het werk gaat. Dit zal je helpen eventuele potentiële problemen te identificeren voordat ze ernstig worden.
 • Gebruik een gecertificeerde elektricien om je elektriciteit te installeren. Dit zal ervoor zorgen dat de installatie correct en veilig wordt uitgevoerd.
 • Houd je buitenleven elektrische apparatuur in goede staat. Dit zal ervoor zorgen dat het soepel blijft draaien en ongelukken voorkomen.
 • Meld eventuele elektrische problemen zo snel mogelijk bij je energiebedrijf.

Stroomstoring Oplossen? (vanaf €130*)

Elektricien nodig ?(vanaf €100*)

*inclusief eerste uur arbeid en 21% btw

 • Altijd een vrijblijvende offerte voor de service
 • Alleen de service uitvoeren met goedkeuring van de klant
 • Geen verborgen kosten

Prijs en Diensten

Beste klant, Hier bij Elektricien bieden wij u een brede selectie aan elektrische diensten aan voor zowel residentiële, commerciële als industriële klanten in Nederland. Onze prijzen zijn als volgt:

Onze elektricienservice starts bij €100. Dit betekent dat, hoewel de installatie van één lichtpunt begint bij €50, onze service begint bij het installeren van twee lichtpunten. Als u maar één lichtpunt heeft om te installeren, zullen we u ook voor €100 in rekening brengen. Als u twee lichtpunten heeft om te installeren, zullen we u alleen voor €100 in rekening brengen.

Het is hetzelfde voor onze stroomstoring oplossen service, we berekenen u €130 voor de eerste uur en kleine reparaties. Als het geen groot probleem is, zal het binnen een uur worden opgelost en zal uw totale kosten €130 zijn. Als het probleem niet snel kan worden opgelost omdat iets stuk is en vervangen moet worden, zullen we u een offerte geven en als u deze offerte bevestigt, maken we zo snel mogelijk een nieuwe afspraak voor u. Pas als u de offerte bevestigt, zal er na €130 nog een verdere kosten in rekening worden gebracht. We begrijpen dat onze klanten zich zorgen maken. En geloof alstublieft dat onze elektriciens elke dag erg druk zijn en zo snel mogelijk alle elektrische problemen willen oplossen met de minste kosten. Daarom willen we ook de communicatie zo duidelijk mogelijk maken en misverstanden vermijden.

U kunt begrijpen dat voor meer werkzaamheden, de totale kosten lager kunnen zijn en de totale service beter kan zijn. Bijvoorbeeld, als onze elektriciens zich bezighouden met het hele elektrische systeem, in plaats van een klein deel ervan, kunt u zich voorstellen dat de elektriciens een meer efficiënte werkwijze kunnen vinden en dat de totale kosten lager zullen zijn. Bijvoorbeeld, voor de installatie van 1 lichtpunt berekenen we vanaf 50 euro, en voor de installatie van 10 lichtpunten berekenen we vanaf 400 euro. En voor de installatie van 30 lichtpunten berekenen we vanaf 1000 euro. Voor grotere projecten, kan er een grotere korting zijn. En zoals u weet, als onze elektriciens een globale visie kunnen krijgen op de renovatiewerkzaamheden, kan het resultaat beter geoptimaliseerd worden.

× Neem direct contact op