Amsterdam, Leiden, Den Haag, Rotterdam

+31 (0) 6 48517933

info@electricity24.nl

ELEKTRISCHE SCHOK VAN EEN WASMACHINE

village, houses, meadow-3609714.jpg
,

Het is altijd belangrijk om elektrische schokken, zelfs milde, serieus te nemen. Als u een lichte elektrische schok krijgt van een wasmachine of ander apparaat, is het belangrijk dat u het onmiddellijk uitschakelt en de stekker uit het stopcontact haalt. Het apparaat mag niet meer worden gebruikt totdat het is getest en veilig is bevonden met elektrische testlabels.

Wasmachine aardlek

Het probleem kan te wijten zijn aan het feit dat het apparaat niet correct geaard is, aangezien de energie een weg naar de aarde nodig heeft om schokken te voorkomen bij de volgende persoon die het apparaat aanraakt. Als dit probleem niet wordt verholpen, kan het ernstiger worden. Om te bepalen of het apparaat een lekkageprobleem heeft, moet u een professionele apparaattester vragen een kijkje te nemen in het stopcontact, eventuele verlengsnoeren of voedingsborden die op het apparaat zijn aangesloten, en een draagbare apparaattest uit te voeren. Als een aardlek wordt vastgesteld, kan dit meestal gemakkelijk worden hersteld door de aardingsdraad opnieuw aan te sluiten of te vervangen. Investeren in aardlekbeveiliging kan ook helpen om elektrische schokken te voorkomen.

Aardlekschakelaars (RCD’s)

aardlekschakelaars (RCD’s) zijn ontworpen om aardlekkage op te sporen en zijn een goede vervanging voor de oorspronkelijke aardlekschakelaar (of ELCB). Als er een storing optreedt, zal de RCD de onbalans in de elektrische stroom detecteren en de stroom afsluiten. Als u elektrische schokken krijgt of vermoedt dat uw apparaat defect is, is het essentieel dat u contact opneemt met een professionele elektricien voor hulp. Zij kunnen uw apparaat en aardlekschakelaars inspecteren om ervoor te zorgen dat uw gezin veilig is.

Hoe elektrische schokken door een wasmachine te voorkomen: Tips voor huiseigenaren

Als huiseigenaar is het belangrijk de nodige stappen te ondernemen om elektrische schokken door een wasmachine te voorkomen. Een elektrische schok kan een ernstig gevaar vormen en ernstig letsel of zelfs de dood tot gevolg hebben. Hier volgen enkele tips om elektrische schokken door een wasmachine te voorkomen:

  1. Zorg ervoor dat de wasmachine goed geaard is. Alle wasmachines moeten geaard zijn op een driepolig stopcontact. Als het stopcontact niet geaard is, neem dan contact op met een gekwalificeerde elektricien om een goed geaard stopcontact te installeren.
  2. Controleer het netsnoer op tekenen van beschadiging. Als het netsnoer gerafeld, gebarsten of anderszins beschadigd is, vervang het dan onmiddellijk.
  3. Gebruik geen verlengsnoer voor de wasmachine. Verlengsnoeren zijn niet ontworpen voor het stroomverbruik van een wasmachine en kunnen elektrische schokken veroorzaken.
  4. Bedien de wasmachine niet met natte handen of terwijl u in het water staat.
  5. Probeer de wasmachine niet zelf te repareren. Als de wasmachine niet goed werkt, neem dan contact op met een gekwalificeerde reparateur.
  6. Haal de stekker van de wasmachine uit het stopcontact als deze niet in gebruik is. Dit voorkomt een elektrische schok als iemand per ongeluk de machine aanraakt terwijl deze is aangesloten.

Stroomstoring Oplossen? (vanaf €130*)

Elektricien nodig ?(vanaf €100*)

*inclusief eerste uur arbeid en 21% btw

  • Altijd een vrijblijvende offerte voor de service
  • Alleen de service uitvoeren met goedkeuring van de klant
  • Geen verborgen kosten

Prijs en Diensten

Beste klant, Hier bij Elektricien bieden wij u een brede selectie aan elektrische diensten aan voor zowel residentiële, commerciële als industriële klanten in Nederland. Onze prijzen zijn als volgt:

Onze elektricienservice starts bij €100. Dit betekent dat, hoewel de installatie van één lichtpunt begint bij €50, onze service begint bij het installeren van twee lichtpunten. Als u maar één lichtpunt heeft om te installeren, zullen we u ook voor €100 in rekening brengen. Als u twee lichtpunten heeft om te installeren, zullen we u alleen voor €100 in rekening brengen.

Het is hetzelfde voor onze stroomstoring oplossen service, we berekenen u €130 voor de eerste uur en kleine reparaties. Als het geen groot probleem is, zal het binnen een uur worden opgelost en zal uw totale kosten €130 zijn. Als het probleem niet snel kan worden opgelost omdat iets stuk is en vervangen moet worden, zullen we u een offerte geven en als u deze offerte bevestigt, maken we zo snel mogelijk een nieuwe afspraak voor u. Pas als u de offerte bevestigt, zal er na €130 nog een verdere kosten in rekening worden gebracht. We begrijpen dat onze klanten zich zorgen maken. En geloof alstublieft dat onze elektriciens elke dag erg druk zijn en zo snel mogelijk alle elektrische problemen willen oplossen met de minste kosten. Daarom willen we ook de communicatie zo duidelijk mogelijk maken en misverstanden vermijden.

U kunt begrijpen dat voor meer werkzaamheden, de totale kosten lager kunnen zijn en de totale service beter kan zijn. Bijvoorbeeld, als onze elektriciens zich bezighouden met het hele elektrische systeem, in plaats van een klein deel ervan, kunt u zich voorstellen dat de elektriciens een meer efficiënte werkwijze kunnen vinden en dat de totale kosten lager zullen zijn. Bijvoorbeeld, voor de installatie van 1 lichtpunt berekenen we vanaf 50 euro, en voor de installatie van 10 lichtpunten berekenen we vanaf 400 euro. En voor de installatie van 30 lichtpunten berekenen we vanaf 1000 euro. Voor grotere projecten, kan er een grotere korting zijn. En zoals u weet, als onze elektriciens een globale visie kunnen krijgen op de renovatiewerkzaamheden, kan het resultaat beter geoptimaliseerd worden.

× Neem direct contact op