Amsterdam, Leiden, Den Haag, Rotterdam

+31 (0) 6 48517933

info@electricity24.nl

Hoeveel kost het om in 2023 thuis een oplader van niveau 2 voor elektrische voertuigen (EV) te installeren?

wind energy, wind turbines, windmills-7394705.jpg

Naarmate de technologie van elektrische voertuigen (EV) verbetert, neemt ook de prijs van laders van niveau 2 toe. In 2023 zullen de installatiekosten van een lader van niveau 2 variëren van  €500 tot  €2.000. Hoewel dit een hoog prijskaartje lijkt, is het belangrijk om in gedachten te houden dat de kosten voor het opladen van een EV geleidelijk zullen dalen.

Wat zijn de belangrijkste factoren die de installatiekosten van een level 2 lader voor elektrische voertuigen beïnvloeden?

De locatie is een van de belangrijkste factoren die de installatiekosten van een lader van niveau 2 voor elektrische voertuigen beïnvloeden. Laadstations van niveau 2 worden steeds populairder, maar hun prijskaartje is nog steeds hoog. In 2023 zullen de installatiekosten van een lader van niveau 2 variëren van  €500 tot  €2.000. De kosten van een lader van niveau 2 zullen echter lager zijn als hij in een landelijk gebied wordt geïnstalleerd dan in een stedelijk gebied.

Het type elektricien dat wordt ingehuurd is ook van invloed op de kosten van de installatie van een niveau 2-lader voor elektrische voertuigen. Het vaardigheidsniveau van de elektricien is ook van invloed op de kosten van de installatie van een oplader van niveau 2 voor elektrische voertuigen. Hoe minder ervaren de elektricien is, hoe duurder de installatie zal zijn.

Een andere belangrijke factor die de kosten van de installatie van een lader van niveau 2 voor elektrische voertuigen beïnvloedt, is de locatie van de lader. Niveau 2 laders zijn niet altijd compatibel met alle stopcontacten. Daarom is het belangrijk om na te gaan of het gebruikte stopcontact al dan niet geschikt is voor een lader van niveau 2 voordat u er een aanschaft. Als het stopcontact niet geschikt is voor een lader van niveau 2, kan een lader van niveau 1 nodig zijn.

Hoe zullen de kosten van niveau 2-laders voor elektrische voertuigen in de toekomst veranderen?

Naarmate de kosten van elektrische voertuigen blijven dalen en er technologische vooruitgang wordt geboekt, zullen ook de kosten voor de installatie van een niveau 2-lader voor elektrische voertuigen dalen. Dit komt door verschillende factoren, zoals de toename van de productiecapaciteit en schaalvoordelen.

EV-laders van niveau 2 worden steeds populairder, maar hun prijzen zijn nog steeds hoog in vergelijking met standaardlaadstations. In 2023 zullen de installatiekosten van een lader van niveau 2 variëren van  €500 tot  €2.000. Het belangrijkste voordeel van het installeren van een niveau 2 EV-lader is dat het u op lange termijn geld kan besparen door uw afhankelijkheid van traditionele gas- en oliebronnen te verminderen.

Wat zijn de voordelen van het installeren van een level 2 lader voor elektrische voertuigen?

Niveau 2 laders worden steeds populairder, maar hun prijskaartje is nog steeds hoog. In 2023 zullen de installatiekosten van een lader van niveau 2 variëren van 1.200 tot 2.500 dollar. Niveau 2-laders zijn ideaal voor mensen die hun elektrische voertuigen vaak gebruiken. Niveau 2-laders zijn een geweldige optie voor mensen die in appartementen of huizen zonder garage wonen. Niveau 2 laders leveren meer gelijkstroom dan een standaard stopcontact en kunnen worden gebruikt om meerdere elektrische voertuigen tegelijk op te laden. Ze zijn ook efficiënter dan laders van niveau 1 en kunnen in minder ruimte worden geïnstalleerd. Niveau 2 laders worden steeds populairder als alternatief voor voertuigen die op gas rijden. Ze worden ook steeds betaalbaarder naarmate de technologie verbetert.

In totaal zullen de kosten voor de installatie van een oplader van niveau 2 voor elektrische voertuigen in 2023 variëren van  €500 tot  €2.000. De prijs kan echter variëren afhankelijk van een aantal factoren, zoals het type lader en de locatie waar deze wordt geïnstalleerd. De voordelen van de installatie van een oplader van niveau 2 voor elektrische voertuigen zijn onder meer een lagere uitstoot van broeikasgassen, lagere energiekosten en meer duurzaamheid.

Stroomstoring Oplossen? (vanaf €130*)

Elektricien nodig ?(vanaf €100*)

*inclusief eerste uur arbeid en 21% btw

  • Altijd een vrijblijvende offerte voor de service
  • Alleen de service uitvoeren met goedkeuring van de klant
  • Geen verborgen kosten

Prijs en Diensten

Beste klant, Hier bij Elektricien bieden wij u een brede selectie aan elektrische diensten aan voor zowel residentiële, commerciële als industriële klanten in Nederland. Onze prijzen zijn als volgt:

Onze elektricienservice starts bij €100. Dit betekent dat, hoewel de installatie van één lichtpunt begint bij €50, onze service begint bij het installeren van twee lichtpunten. Als u maar één lichtpunt heeft om te installeren, zullen we u ook voor €100 in rekening brengen. Als u twee lichtpunten heeft om te installeren, zullen we u alleen voor €100 in rekening brengen.

Het is hetzelfde voor onze stroomstoring oplossen service, we berekenen u €130 voor de eerste uur en kleine reparaties. Als het geen groot probleem is, zal het binnen een uur worden opgelost en zal uw totale kosten €130 zijn. Als het probleem niet snel kan worden opgelost omdat iets stuk is en vervangen moet worden, zullen we u een offerte geven en als u deze offerte bevestigt, maken we zo snel mogelijk een nieuwe afspraak voor u. Pas als u de offerte bevestigt, zal er na €130 nog een verdere kosten in rekening worden gebracht. We begrijpen dat onze klanten zich zorgen maken. En geloof alstublieft dat onze elektriciens elke dag erg druk zijn en zo snel mogelijk alle elektrische problemen willen oplossen met de minste kosten. Daarom willen we ook de communicatie zo duidelijk mogelijk maken en misverstanden vermijden.

U kunt begrijpen dat voor meer werkzaamheden, de totale kosten lager kunnen zijn en de totale service beter kan zijn. Bijvoorbeeld, als onze elektriciens zich bezighouden met het hele elektrische systeem, in plaats van een klein deel ervan, kunt u zich voorstellen dat de elektriciens een meer efficiënte werkwijze kunnen vinden en dat de totale kosten lager zullen zijn. Bijvoorbeeld, voor de installatie van 1 lichtpunt berekenen we vanaf 50 euro, en voor de installatie van 10 lichtpunten berekenen we vanaf 400 euro. En voor de installatie van 30 lichtpunten berekenen we vanaf 1000 euro. Voor grotere projecten, kan er een grotere korting zijn. En zoals u weet, als onze elektriciens een globale visie kunnen krijgen op de renovatiewerkzaamheden, kan het resultaat beter geoptimaliseerd worden.

× Neem direct contact op