Amsterdam, Leiden, Den Haag, Rotterdam

+31 (0) 6 48517933

info@electricity24.nl

Wat te doen bij doorgeslagen stoppen

home, modern, furniture-1680800.jpg
,

Het komt vaak voor dat we tegen verschillende problemen aanlopen in het dagelijks leven, zoals het plotseling uitvallen van de stroom waarbij soms het terug opzetten van de stroomstoring werkt, maar soms ook niet. Wat is hier de oorzaak van? Wat is het precies als de stroomstoring uitvalt wanneer je het terug opzet? Wat is de oorzaak als je de stroomstoring terug opzet maar je hebt nog steeds geen stroom? Laten we eens kijken wat de oorzaken kunnen zijn. Stoppen doorgeslagen kunnen veel problemen veroorzaken en het is belangrijk om te weten wat u moet doen als uw stoppen zijn gesprongen. Stoppen doorgeslagen kunnen worden veroorzaakt door overbelasting of een defect apparaat. Volg ons stappenplan om de oorzaak achterhalen en het probleem op te lossen. Als uw stoppen vervangen moeten worden, volg dan onze stappen. Als u na het volgen van onze stappen nog steeds geen stroom heeft, neem dan contact op met een professionele elektricien. Om doorgeslagen stoppen te voorkomen, kunt u minder stroomvreters op een groep aansluiten of een extra groep in uw meterkast aanleggen. Als u op zoek bent naar manieren om energie te besparen, kunt u een kijkje nemen op onze website. Onze stroomstoring-elektriciens staan klaar om u te helpen bij eventuele doorgeslagen stoppen.

Het uitvallen van de stroom na een bepaalde tijd

Veel mensen weten niet waarom de stroom uitvalt of wat de oorzaak hiervan is. Waarom valt de stroom uit als je het terug opzet? Laten we eens kijken wat de oorzaken kunnen zijn. Als er een stroomstoring is in uw meterkast, kunt u eerst proberen de doorgeslagen stopcontacten te resetten. Zet eerst alle apparaten uit die veel energie verbruiken, zoals de wasmachine, oven, enz. Probeer daarna de doorgeslagen stroomonderbrekers te resetten. Als dit niet helpt, controleer dan of er vocht aanwezig is in de meterkast. Lekkende waterleidingen kunnen ook leiden tot “doorgeslagen stoppen”. Als u hulp nodig heeft bij het oplossen van het probleem, neem dan contact op met onze stroomstoring-elektriciens. Zij kunnen u helpen bij het opsporen en oplossen van het probleem.

 1. Het kan zijn dat de capaciteit van de contactpunten van de circuit breaker te klein is of kleiner is geworden (contactpunten verkleinen of oxidatie). Tijdens het elektrisch laden stijgt de temperatuur van de contactpunten en bij het bereiken van een kritiek punt schakelt de circuit breaker uit. Maar in dit geval is de stroom niet zo hoog als de stroombegrenzing van de circuit breaker.

Meestal valt de stroom na een tijdje uit vanwege deze reden, niet noodzakelijk omdat de stroom te hoog was.

 1. Het kan ook zijn dat de omgeving waarin het elektrische apparaat wordt gebruikt erg vochtig is, bijvoorbeeld bij de lampverbinding, stopcontactverbinding, schakelaarverbinding, aardlekschakelaarverbinding, enz. Hierdoor ontstaat er lekstroom, waardoor de stroom uitvalt als de lekstroomstroom de stroombegrenzing van de aardlekschakelaar overschrijdt (meestal 30 mA). Meestal gebeurt dit vaker bij bewolkte en vochtige weersomstandigheden dan bij helder en droog weer.

De resetknop van het aardlekschakelaar kan niet worden ingedrukt

 1. In normale omstandigheden, als de lekstroom bescherming normaal is, wordt de circuit breaker automatisch uitgeschakeld na het indrukken van de testknop, maar als de lekstroom bescherming is uitgeschakeld, wordt de circuit breaker niet uitgeschakeld na het indrukken van de knop, dan moet je de circuit breaker vervangen.
 2. Als de lekstroombescherming niet defect is en er een lekstroombescherming is gesprongen of er is een sprong veroorzaakt door het indrukken van de testknop, druk dan op de resetknop en zet de schakelaar weer aan.
 3. Als de resetknop niet kan worden ingedrukt, kan dit worden veroorzaakt door een kortsluiting. Schakel eerst alle huishoudelijke apparaten uit. Als de schakelaar normaal is, schakel dan de elektrische apparaten met een hoog vermogen, vooral de televisie, koelkast, airconditioner, etc., die waren aangesloten voordat de stroomstoring uitviel.
 4. Over het algemeen is de resetknop bedoeld om de beschermer te resetten. Als er een kortsluiting optreedt, schakelt de lekstroombeveiligingsschakelaar eerst de stroom uit, de knop springt op en druk na het verwijderen van de storing op de knop om het circuit te activeren en de beschermer in de stand-bymodus te zetten. Als de resetknop niet kan worden ingedrukt, kan dit komen omdat de kortsluitingsprobleem nog niet is opgelost. Probeer de knop niet te forceren, anders kunt u een elektrische schok krijgen.

Doorgeslagen stoppen na terugschakelen

 1. Meestal is de stroomstoring het gevolg van een overbelasting van de uitgangskabel of een kortsluiting. Dus als de stroomstoring optreedt, is de eerste stap om de oorzaak van de storing of de betreffende apparatuur te analyseren en te controleren.
 2. Als de stroomstoring optreedt nadat deze is teruggeschakeld, controleer dan eerst of de schakelaar inkomt en uitgaat. Als de uitgang geen stroom heeft, is de schakelaar kapot. Als er stroom is, moet u de volgende kabel of het elektrische apparaat controleren.
 3. Als het een enkelfasige voeding is, kan het zijn dat de nul draad is verbroken en als het verlichting of elektrische apparaten betreft, is er geen reactie, maar er is vuur op de nulleider.
 4. Over het algemeen, als de stroomstoring optreedt na het terugschakelen, moet u de oorzaak analyseren en afhankelijk van de situatie beoordelen. Maar als het gaat om elektriciteit, raden we aan om contact op te nemen met een professionele elektricien voor inspectie en onderhoud.

Doorgeslagen stoppen? Elektricien nodig?

Dit waren de kennis over stroomstoringen, hopelijk heeft het je geholpen. Als je tegen een doorgeslagen stoppen aanloopt, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze stroomstoring-elektricien, de professionele experts kunnen je een meer professionele service bieden.

Stroomstoring Oplossen? (vanaf €130*)

Elektricien nodig ?(vanaf €100*)

*inclusief eerste uur arbeid en 21% btw

 • Altijd een vrijblijvende offerte voor de service
 • Alleen de service uitvoeren met goedkeuring van de klant
 • Geen verborgen kosten

Prijs en Diensten

Beste klant, Hier bij Elektricien bieden wij u een brede selectie aan elektrische diensten aan voor zowel residentiële, commerciële als industriële klanten in Nederland. Onze prijzen zijn als volgt:

Onze elektricienservice starts bij €100. Dit betekent dat, hoewel de installatie van één lichtpunt begint bij €50, onze service begint bij het installeren van twee lichtpunten. Als u maar één lichtpunt heeft om te installeren, zullen we u ook voor €100 in rekening brengen. Als u twee lichtpunten heeft om te installeren, zullen we u alleen voor €100 in rekening brengen.

Het is hetzelfde voor onze stroomstoring oplossen service, we berekenen u €130 voor de eerste uur en kleine reparaties. Als het geen groot probleem is, zal het binnen een uur worden opgelost en zal uw totale kosten €130 zijn. Als het probleem niet snel kan worden opgelost omdat iets stuk is en vervangen moet worden, zullen we u een offerte geven en als u deze offerte bevestigt, maken we zo snel mogelijk een nieuwe afspraak voor u. Pas als u de offerte bevestigt, zal er na €130 nog een verdere kosten in rekening worden gebracht. We begrijpen dat onze klanten zich zorgen maken. En geloof alstublieft dat onze elektriciens elke dag erg druk zijn en zo snel mogelijk alle elektrische problemen willen oplossen met de minste kosten. Daarom willen we ook de communicatie zo duidelijk mogelijk maken en misverstanden vermijden.

U kunt begrijpen dat voor meer werkzaamheden, de totale kosten lager kunnen zijn en de totale service beter kan zijn. Bijvoorbeeld, als onze elektriciens zich bezighouden met het hele elektrische systeem, in plaats van een klein deel ervan, kunt u zich voorstellen dat de elektriciens een meer efficiënte werkwijze kunnen vinden en dat de totale kosten lager zullen zijn. Bijvoorbeeld, voor de installatie van 1 lichtpunt berekenen we vanaf 50 euro, en voor de installatie van 10 lichtpunten berekenen we vanaf 400 euro. En voor de installatie van 30 lichtpunten berekenen we vanaf 1000 euro. Voor grotere projecten, kan er een grotere korting zijn. En zoals u weet, als onze elektriciens een globale visie kunnen krijgen op de renovatiewerkzaamheden, kan het resultaat beter geoptimaliseerd worden.

× Neem direct contact op