Amsterdam, Leiden, Den Haag, Rotterdam

+31 (0) 6 48517933

info@electricity24.nl

welke soorten stekkers worden wereldwijd gebruikt

waterway, stream, footbridge-3168433.jpg
,

De verschillende soorten stekkers die in Europa worden gebruikt

In Europa worden verschillende soorten stekkers gebruikt. De meest voorkomende stekkers zijn de Europese stekker, de Schuko-stekker, de Franse stekker, de Britse stekker, de Italiaanse stekker, de Zwitserse stekker en de Oostenrijkse stekker.

De Europese stekker is een twee- of driepolige stekker die wordt gebruikt in veel Europese landen. Het is een veelgebruikte stekker die wordt gebruikt voor elektrische apparaten met een spanning van 230 volt.

De Schuko-stekker is een twee- of driepolige stekker die wordt gebruikt in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken, Finland, Noorwegen, Zweden en sommige delen van Italië. Het is een veelgebruikte stekker die wordt gebruikt voor elektrische apparaten met een spanning van 230 volt.

De Franse stekker is een twee- of driepolige stekker die wordt gebruikt in Frankrijk, België, Luxemburg, Monaco, Spanje, Portugal en sommige delen van Afrika. Het is een veelgebruikte stekker die wordt gebruikt voor elektrische apparaten met een spanning van 230 volt.

De Britse stekker is een driepolige stekker die wordt gebruikt in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Hong Kong, Singapore, Maleisië en sommige delen van Afrika. Het is een veelgebruikte stekker die wordt gebruikt voor elektrische apparaten met een spanning van 230 volt.

De Italiaanse stekker is een twee- of driepolige stekker die wordt gebruikt in Italië, San Marino, Vaticaanstad en sommige delen van Afrika. Het is een veelgebruikte stekker die wordt gebruikt voor elektrische apparaten met een spanning van 230 volt.

De Zwitserse stekker is een twee- of driepolige stekker die wordt gebruikt in Zwitserland, Liechtenstein en sommige delen van Afrika. Het is een veelgebruikte stekker die wordt gebruikt voor elektrische apparaten met een spanning van 230 volt.

De Oostenrijkse stekker is een twee- of driepolige stekker die wordt gebruikt in Oostenrijk, Hongarije, Slowakije, Tsjechië en sommige delen van Afrika. Het is een veelgebruikte stekker die wordt gebruikt voor elektrische apparaten met een spanning van 230 volt.

De verschillende soorten stekkers die in Azië worden gebruikt

In Azië worden verschillende soorten stekkers gebruikt. De meest voorkomende stekkers zijn de Indiaanse stekker, de Japanse stekker, de Chinese stekker, de Australische stekker en de Zuid-Koreaanse stekker.

De Indiaanse stekker is een driepolige stekker met twee ronde pinnen en een vierkante pin. Deze stekker wordt gebruikt in India, Bangladesh, Nepal en Sri Lanka.

De Japanse stekker is een twee- of driepolige stekker met twee platte pinnen. Deze stekker wordt gebruikt in Japan, Taiwan en Maleisië.

De Chinese stekker is een twee- of driepolige stekker met twee platte pinnen en een ronde pin. Deze stekker wordt gebruikt in China, Hong Kong en Macau.

De Australische stekker is een driepolige stekker met twee platte pinnen en een ronde pin. Deze stekker wordt gebruikt in Australië, Nieuw-Zeeland en Papoea-Nieuw-Guinea.

De Zuid-Koreaanse stekker is een twee- of driepolige stekker met twee platte pinnen en een ronde pin. Deze stekker wordt gebruikt in Zuid-Korea.

Het is belangrijk om de juiste stekker te gebruiken om te voorkomen dat er schade wordt veroorzaakt aan apparaten.

De verschillende soorten stekkers die in Afrika worden gebruikt

In Afrika worden verschillende soorten stekkers gebruikt. De meest voorkomende stekkers zijn de Europese stekker, de Britse stekker, de Zuid-Afrikaanse stekker, de Keniaanse stekker, de Nigeriaanse stekker, de Ethiopische stekker en de Egyptische stekker.

De Europese stekker is een twee-polige stekker met ronde pinnen. Deze stekker wordt gebruikt in veel Europese landen, waaronder veel Afrikaanse landen.

De Britse stekker is een drie-polige stekker met platte pinnen. Deze stekker wordt gebruikt in het Verenigd Koninkrijk en veel andere landen, waaronder veel Afrikaanse landen.

De Zuid-Afrikaanse stekker is een drie-polige stekker met platte pinnen. Deze stekker wordt gebruikt in Zuid-Afrika en veel andere landen, waaronder veel Afrikaanse landen.

De Keniaanse stekker is een drie-polige stekker met platte pinnen. Deze stekker wordt gebruikt in Kenia en veel andere landen, waaronder veel Afrikaanse landen.

De Nigeriaanse stekker is een drie-polige stekker met platte pinnen. Deze stekker wordt gebruikt in Nigeria en veel andere landen, waaronder veel Afrikaanse landen.

De Ethiopische stekker is een twee-polige stekker met ronde pinnen. Deze stekker wordt gebruikt in Ethiopië en veel andere landen, waaronder veel Afrikaanse landen.

De Egyptische stekker is een twee-polige stekker met ronde pinnen. Deze stekker wordt gebruikt in Egypte en veel andere landen, waaronder veel Afrikaanse landen.

Afhankelijk van het land waar u naartoe reist, is het belangrijk om te weten welke stekker u nodig heeft. Het is daarom aan te raden om vooraf te controleren welke stekker u nodig heeft voor uw reis.

De verschillende soorten stekkers die in Noord-Amerika worden gebruikt

In Noord-Amerika worden verschillende soorten stekkers gebruikt. De meest voorkomende stekkers zijn de NEMA 5-15, NEMA 5-20, NEMA 6-15 en NEMA 6-20. De NEMA 5-15 stekker is een standaard stekker met twee verticale pinnen en een ronde aarding. Deze stekker wordt gebruikt voor apparaten met een vermogen tot 15 ampère. De NEMA 5-20 stekker is vergelijkbaar met de NEMA 5-15, maar heeft een vermogen tot 20 ampère. De NEMA 6-15 stekker heeft drie verticale pinnen en een ronde aarding. Deze stekker wordt gebruikt voor apparaten met een vermogen tot 15 ampère. De NEMA 6-20 stekker is vergelijkbaar met de NEMA 6-15, maar heeft een vermogen tot 20 ampère. Al deze stekkers worden gebruikt in Noord-Amerika.

De verschillende soorten stekkers die in Zuid-Amerika worden gebruikt

In Zuid-Amerika worden verschillende soorten stekkers gebruikt. De meest voorkomende stekkers zijn de Type A, Type B, Type C, Type D en Type E.

Type A stekkers zijn twee-polige stekkers met ronde pins. Ze worden voornamelijk gebruikt in Noord-Amerika, Canada, Japan en Mexico.

Type B stekkers zijn twee-polige stekkers met ronde pins. Ze worden voornamelijk gebruikt in de Verenigde Staten, Canada, Japan en Mexico.

Type C stekkers zijn twee-polige stekkers met platte pins. Ze worden voornamelijk gebruikt in Europa, Afrika, Azië, Zuid-Amerika en het Midden-Oosten.

Type D stekkers zijn drie-polige stekkers met ronde pins. Ze worden voornamelijk gebruikt in India, Sri Lanka, Nepal en veel Afrikaanse landen.

Type E stekkers zijn drie-polige stekkers met platte pins. Ze worden voornamelijk gebruikt in Frankrijk, België, Polen, Tsjechië, Slowakije, Zuid-Afrika en veel Afrikaanse landen.

Al deze stekkers zijn ontworpen om de veiligheid van de gebruiker te garanderen. Ze zijn ontworpen om te voorkomen dat er stroomstoten of kortsluitingen optreden.

Stroomstoring Oplossen? (vanaf €130*)

Elektricien nodig ?(vanaf €100*)

*inclusief eerste uur arbeid en 21% btw

  • Altijd een vrijblijvende offerte voor de service
  • Alleen de service uitvoeren met goedkeuring van de klant
  • Geen verborgen kosten

Prijs en Diensten

Beste klant, Hier bij Elektricien bieden wij u een brede selectie aan elektrische diensten aan voor zowel residentiële, commerciële als industriële klanten in Nederland. Onze prijzen zijn als volgt:

Onze elektricienservice starts bij €100. Dit betekent dat, hoewel de installatie van één lichtpunt begint bij €50, onze service begint bij het installeren van twee lichtpunten. Als u maar één lichtpunt heeft om te installeren, zullen we u ook voor €100 in rekening brengen. Als u twee lichtpunten heeft om te installeren, zullen we u alleen voor €100 in rekening brengen.

Het is hetzelfde voor onze stroomstoring oplossen service, we berekenen u €130 voor de eerste uur en kleine reparaties. Als het geen groot probleem is, zal het binnen een uur worden opgelost en zal uw totale kosten €130 zijn. Als het probleem niet snel kan worden opgelost omdat iets stuk is en vervangen moet worden, zullen we u een offerte geven en als u deze offerte bevestigt, maken we zo snel mogelijk een nieuwe afspraak voor u. Pas als u de offerte bevestigt, zal er na €130 nog een verdere kosten in rekening worden gebracht. We begrijpen dat onze klanten zich zorgen maken. En geloof alstublieft dat onze elektriciens elke dag erg druk zijn en zo snel mogelijk alle elektrische problemen willen oplossen met de minste kosten. Daarom willen we ook de communicatie zo duidelijk mogelijk maken en misverstanden vermijden.

U kunt begrijpen dat voor meer werkzaamheden, de totale kosten lager kunnen zijn en de totale service beter kan zijn. Bijvoorbeeld, als onze elektriciens zich bezighouden met het hele elektrische systeem, in plaats van een klein deel ervan, kunt u zich voorstellen dat de elektriciens een meer efficiënte werkwijze kunnen vinden en dat de totale kosten lager zullen zijn. Bijvoorbeeld, voor de installatie van 1 lichtpunt berekenen we vanaf 50 euro, en voor de installatie van 10 lichtpunten berekenen we vanaf 400 euro. En voor de installatie van 30 lichtpunten berekenen we vanaf 1000 euro. Voor grotere projecten, kan er een grotere korting zijn. En zoals u weet, als onze elektriciens een globale visie kunnen krijgen op de renovatiewerkzaamheden, kan het resultaat beter geoptimaliseerd worden.

× Neem direct contact op